Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μπράβοοο … Κολονέλο!!!

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ

 

Μια ιστορία από τον Εμφύλιο των … Ισπανών.

Με την υπεύθυνη Δήλωση του εδώ υπογράφοντος ότι κάθε ομοιότητα με τοπικώς καταστάσεις … πρόσωπα … πολίτες και αξιωματούχους είναι τελείως … απολύτως συμπτωματική.

 

Στον Ισπανικό Εμφύλιο ένας Κολονέλο εκφωνεί έναν πράγματι καταπληκτικό λόγο στο … στράτευμά του τους πολίτες, τους στρατιωτικούς, τον λαό, όπως θέλετε πέστε τους για να τους εμψυχώσει πριν τη μάχη, την αμέσως επίθεσή τους, και προκαλεί ενθουσιασμό σε όλους.

Χειροκροτούν, φωνάζουν Μπράβο Μπράβο Μπράβοοο Κολονέλο, σε κάθε φράση του, σε όλο το … διάστημα …των Ιδεών του, των θέσεών του, του προσκλητηρίου του.
Τελικά η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ προς ΟΛΟΥΣ, ένα Σώμα, μια Ψυχή για τη Μεγάλη Νίκη: «Εφ΄όπλου λόγχη! Επίθεση!». Μπράβο Κολονέλο!

Μπράβο Κολονέλο όλος ο … λαός, οι οπλίτες, οι πολίτες, οι πολεμιστές, οι ιδεολόγοι, οι στρατευμένοι, όπως θέλετε πέστε τους, Μπράβοοοο του φωνάζουν. Και ορμά έφιππος ο … Κολονέλο …

Αφού «τράβηξε» καμμιά 500σαριά μέτρα έφιππος με το ξίφος του στον … αέρα … σαν κάτι να μην του … «κόλλαγε» στο στράτευμα γυρίζει να δει τι γίνεται… Μακριά στο ΙΔΙΟ σημείο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ του φώναζαν αμετακίνητοι: Μπράβο Κολονέλο, Μπράβοοο Κολονέλο!

«Πισω…γύρισε» τους ΚΑΛΕΙ και πάλι. Και πάλι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με τον ίδιο ενθουσιασμό τους αμετακίνητοι… παρατεταγμένοι και ενθουσιώδεις: Μπράβο Κολονέλο! Μπράβοοοο Κολονέλο! Μπράβοοοο Κολονέλο…

Η Ιστορία δεν περιλαμβάνει τη συνέχεια και ο εδώ υπογράφων ξαναγράφει και εν συνειδήσει ότι ΔΕΝ ματαιογράφει διότι ωφελεί και η απουσία του θα ζημίωνε.

Με την Υπεύθυνη Δήλωση: Οποιαδήποτε ομοιότητα τοπικώς με πρόσωπα, καταστάσεις πολίτες και αξιωματούχους είναι απολύτως … τελείως … πώς να σας το πω… εντελώς συμπτωματική … Για τα Μπράβο ιδεολόγων, συμφεροντολόγων, δειλών και τολμηρών. Μπράβο!

 

 

    

 

randomness