Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πανηγυρίζουμε στην Στερεά για την παράκαμψη της Λαμίας από τον Ε65

Όπως τότε που πανηγυρίζαμε που η Στερεά θα είχε, δήθεν, όχι ένα αλλά τρία Πανεπιστήμια. Και εννοούσε, η Πολιτεία, το Τμήμα του Γεωπονικού στο Καρπενήσι που μπαίνεις με λευκή κόλλα, το...Κανάβεραλ των Ψαχνών που έχει μηδέν (0) μέλη ΔΕΠ και τα Τμήματα της Λαμίας που για να αγοράσουν σελίδες  Α4 χρειάζονται έγκριση από τη Λάρισα ή τον Βόλο.

300 χιλιόμετρα πέρα δώθε για μια σφραγίδα  

Η συντεταγμένη, διαχρονική, διακομματική και οργανωμένη υποβάθμιση της Λαμίας, θα μετατρέψει τις Πόλεις και τα Χωριά της Στερεάς, σύντομα, σε φτωχούς συγγενείς της αδηφάγου Θεσσαλίας, της αδιάφορης Αθήνας και της υπεροπτικής Πάτρας.

Ακόμα και οι φίλοι Ευβοείς που κοιτάνε λάγνα την Αθήνα, ας γνωρίζουν ότι το να γίνεις προάστιο της Αττικής, δεν είναι πλεονέκτημα. Είναι υποβάθμιση. Η Αττική, μόνο ως προσάρτημα ερωτικών μονοήμερων εκδρομών τους βλέπει. Τα Ψαχνά ένιωσαν ήδη τη "στοργή" του ΕΚΠΑ.

Ακόμα και οι φίλοι Ευρυτάνες που αδημονούν να φτάνουν γρήγορα στην Αθήνα μέσω της παράκαμψης Λαμίας, ας γνωρίζουν ότι αν "πέσει" η Πρωτεύουσα της Στερεάς, θα χρειάζονται όχι αυτοκίνητο αλλά αεροπλάνο για να φτάσουν στα κέντρα αποφάσεων. Και θα ακούγονται ανάλογα με τον πληθυσμό τους. Όχι με την αγάπη και το ενδιαφέρον που ακούγονται στη Λαμία.

Ακόμα και οι Βοιωτοί που καλοβλέπουν την προσάρτησή τους στην Αττική, ας γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν κανένα ισχυρό λόγο να ακουστούν  όταν η Αττική θα αποφασίσει να τους μετατρέψει σε τεράστιο ΧΥΤΑ των 5.000.000 ανθρώπων. Δεν θα έχουν μια ισχυρή Περιφέρεια να τους στηρίξει.

Ακόμα και οι αγαπημένοι φίλοι από τη Φωκίδα που νιώθουν μακριά από τη Λαμία, θα νιώσουν πόσο μακριά βρίσκεται η υπεροψία και η μαύρη τρύπα κονδυλίων και προσωπικού της Πάτρας. Οι Δελφοί μας, θα χαθούν ανάμεσα στα τόσα ισχυρά brands της αδηφάγου Πάτρας και Πελοπονήσου. Ένας τόπος ανάμεσα σε άλλους. Όχι οι "δικοί μας" Δελφοί.

Το έργο το είδαμε πρόσφατα, όταν δεν επιδείξαμε Περιφερειακή Συνείδηση και προδώσαμε την διεκδίκηση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς. Η Στερεά έχει μετατραπεί σε ακαδημαϊκή έρημο.

Ας μην πανηγυρίζουμε, λοιπόν, όταν υποβαθμίζεται ή παρακάμπτεται η Λαμία.

Διότι σύντομα , οι Πόλεις μας θα μετατραπούν σε Χωριά της Θεσσαλίας, της Αττικής ή της Πελοποννήσου.

Υποβαθμισμένα Χωριά.

Παναγιώτης Ιακωβής

 

 

    

Αθλητικά

Στον ελληνικό «εμφύλιο», ανάμεσα σε Μπόχουμ και Στουτγκάρδη, δεν πανηγύρισε κανείς. Το τελικό 0-0 διατήρησε και τις δύο ομάδες στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού...
randomness