Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

Συνωστισμός για μια φωτογραφία !!

Υπάρχει πρόβλημα με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, διαπιστώνουν οι επιστήμονες υγείας και μας προετοιμάζουν για ένα νέο λοκντάουν. Δεν είναι φυσικά το μοναδικό πρόβλημα. Πρόβλημα υπάρχει και με τους εμβολιασμούς.
Μπορεί ο υπουργός Υγείας να εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έχουν γίνει 270.000 εμβολιασμοί, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι απέχουμε παρασάγγας από τους αρχικούς σχεδιασμούς και τους στόχους που είχαν τεθεί.
Πρόβλημα υπάρχει και με την τήρηση των μέτρων αν κρίνουμε από τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων.
Φυσικά όλη αυτή η προβληματική κατάσταση έχει αντίκτυπο και στην οικονομία με τις επιχειρήσεις της εστίασης να πληρώνουν τον πιο βαρύ λογαριασμό της πανδημίας και να ζητούν περισσότερα μέτρα στήριξης. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μιλά για οικονομία-ακορντεόν. Το πως θα λειτουργεί το εξήγησε στους καταστηματάρχες ο πρωθυπουργός. “Θα ανοίγουμε όταν τα κρούσματα θα μειώνονται και θα κλείνουμε όταν τα κρούσματα θα αυξάνονται” τους είπε και τους ζήτησε να τηρούν με συνέπεια τα μέτρα και να προσέχουν.
Να κρατούν δηλαδή αποστάσεις, να φορούν τις μάσκες, να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής και προ πάντων να μην συνωστίζονται.
Όταν όμως ο πρωθυπουργός ζητά από τους πολίτες να τηρούν με αυστηρότητα τα μέτρα, οι πρώτοι που πρέπει να πειθαρχούν είναι οι υπουργοί και τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.
Το μήνυμα αυστηρής τήρησης των μέτρων το εξέπεμψε ο πρωθυπουργός από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα οπού περιόδευσε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου. Δεν χρειάστηκαν πάρα μόνο λίγες ώρες για να ξεχάσουν το μήνυμα του πρωθυπουργού, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Κατά την επιθεώρηση των έργων του Ε-65 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ολόκληρο κομβόι κρατικών αυτοκινήτων ακολούθησε τον πρωθυπουργό στην Ξυνιάδα με τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη να συνωστίζονται για μια φωτογραφία !
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσα από τα στελέχη της κυβέρνησης, υπουργοί και σύμβουλοι υπουργών έχουν κάνει το εμβόλιο. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι αυτό που μας λένε οι ειδικοί ότι πρέπει να αποφεύγουμε τους συνωστισμούς.
Γι' αυτό καλό είναι ο πρωθυπουργός να περιορίσει τις εξορμήσεις του γιατί με το ρεύμα που έχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον συνωστισμό δεν θα μπορούμε να τον αποφύγουμε !
Το μήνυμα το δικό μας προς τον πρωθυπουργό είναι “Μένουμε Μαξίμου για να είμαστε ασφαλείς”
Χρ.Α.

Φωτογραφίες