Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αναζητώντας την επιτυχία με τη μέθοδο Σάουθγκεϊτ

 Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μιλώντας χθες στο BBC, σχεδόν παραπονέθηκε ότι ο αποψινός αγώνας με τη Γερμανία (19:00) στους «16» του Euro 2020, έφτασε πολύ νωρίς. 
 Αλλά την ίδια στιγμή μίλησε για την ευκαιρία δημιουργίας μία διαφορετικής μνήμης στους φιλάθλους από εκείνη του 1996, όταν στα ημιτελικά του Euro, η Αγγλία ηττήθηκε 6-5 στα πέναλτι από τους Γερμανούς, μάλιστα χάρη στο πέναλτι που έχασε ο ίδιος.

 Έχοντας ήδη 36 νίκες και 11 ισοπαλίες στους 57 αγώνες του, ο Γκάρεθ Σάουγκεϊτ, έχει τις προϋποθέσεις να γίνει ο πιο επιτυχημένος όλων των ομοσπονδιακών της Αγγλίας. 
 Γνωρίζει βέβαια ότι του λείπει μια μεγάλη νίκη τουρνουά, με μόνο τον Σερ Αλφ Ράμσεϊ, το 1966, να έχει μία θέση καλύτερη, από την δική του ημιτελική εμφάνιση στο ρωσικό Μουντιάλ.

 Υπάρχουν εκείνοι που κριτικάρουν το συντηρητικό του παιχνίδι, οι παίκτες τον υποστηρίζουν, όπως και η αγγλική ομοσπονδία (FA), η οποία έχοντας επίγνωση της προηγούμενης δουλειάς του με την Αγγλία κάτω των 21 ετών, του πρόσφερε ένα τετραετές συμβόλαιο, το οποίο επεκτάθηκε αργότερα, έως στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022, και πρόσφατα ανακοινώθηκε η επιθυμία, η σχέση τους να εξακολουθήσει και μετά το Κατάρ.

 Όπως αναφέρουν οι Αγγλοι επικεντρώνεται στο άτομο πριν από τον ποδοσφαιριστή, ακούει περισσότερο από το να μιλάει, ενθαρρύνει τόσο την ατομική όσο και την ομαδική σκέψη, την προσωπική ευθύνη, την ελευθερία επιλογής. Κερδίζοντας τους παίκτες.

 Εάν η σύγχρονη προσέγγιση του Σάουθγκεϊτ καταφέρει τελικά να οδηγήσει την Αγγλία σε ένα μεγάλο τρόπαιο, αυτό θα φανεί στο μέλλον. Ενα μέλλον που μπορεί να ξεκινάει και από σήμερα το βράδυ, στο Wembley, απέναντι στους Γερμανούς.

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων