Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Διορία 24 ωρών στην Αλ Φατέχ για να δεσμευτεί για άμεση καταβολή των χρημάτων για τον Βέλεθ

Αν και σε προφορικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει με την Αλ Φατέχ από το περασμένο Σάββατο (25/6) για το ποσό της παραχώρησης του Φραν Βέλεθ (800.000 ευρώ ή 840.000 δολάρια, συν κάποια μπόνους συμμετοχών και στόχων), η μεταγραφή του Ισπανού στόπερ στην αραβική ομάδα δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε τελικό στάδιο.

Κι ο λόγος έχει να κάνει με τον τρόπο καταβολής κι άμεσης εξόφλησης των χρημάτων με τις... υπογραφές που έχει ζητηθεί εξαρχής από την πλευρά του Παναθηναϊκού, αλλά δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμη απ’ τον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας.

Απ’ την πρώτη στιγμή που έγινε η προσέγγιση της Αλ Φατέχ για τον 31χρονο αρχηγό του Παναθηναϊκού, τον οποίο έχει δελεάσει με διετές συμβόλαιο (κι οψιόν για άλλο ένα έτος) με συνολικές αποδοχές 2,1 εκατ. ευρώ, οι «πράσινοι» ξεκαθάρισαν δύο πράγματα: 

Πρώτον, το ποσό με το οποίο θα συναινούσαν για την παραχώρηση του Βέλεθ θα έπρεπε να είναι μίνιμουμ 800.000 ευρώ (έχοντας απορρίψει ασυζητητί τις 200.000 ευρώ που προτάθηκαν αρχικά) και δεύτερον, τα χρήματα θα πρέπει να πληρωθούν σε μία δόση και άμεσα. 

Αφενός διότι οι «πράσινοι» είχαν... καεί με καθυστερήσεις πληρωμών από αραβική ομάδα στο παρελθόν (συγκεκριμένα απ’ την Αλ Αΐν που τους εξόφλησε την τρίτη δόση της μεταγραφής του Μπεργκ, με 5μηνη καθυστέρηση) κι αφετέρου διότι για να βγουν άμεσα στην «αγορά» τον αντικαταστάτη του Βέλεθ θα πρέπει να έχουν άμεσα διαθέσιμα τα χρήματα της πώλησης του Ισπανού.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει να τηρηθεί στο ακέραιο κι ο δεύτερος όρος που έθεσε, αρνούμενος δίχως άλλο την πρόταση που κατατέθηκε απ’ την αραβική πλευρά να καταβληθούν τα χρήματα σε μία δόση, αλλά σε ένα με ενάμισι μήνα μετά τις υπογραφές.

Οι «πράσινοι» ήταν ξεκάθαροι, υπογραμμίζοντας πως όλο το ποσό της μεταγραφής θα πρέπει να μπει στο λογαριασμό τους με το που εγκριθεί το ITC (International Transfer Certificate) της μετακίνησης του Βέλεθ και ζητούν να υπάρξει αντίστοιχη, νομική δέσμευση απ’ την αραβική πλευρά.

Μάλιστα έχουν ξεκαθαρίσει σε απόλυτο βαθμό πως δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν πίσω στον συγκεκριμένο όρο και μάλιστα έχουν δώσει μία ξεκάθαρη διορία (deadline) προς τους Άραβες για να προχωρήσουν με συγκεκριμένες δεσμεύσεις μέσα στις επόμενες 24 ώρες, ειδάλλως ο Βέλεθ θα αναχωρήσει για το Πήλιο, προκειμένου να ενταχθεί κανονικά στο καμπ του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας της ομάδας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...