Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Έκπτωτη κηρύχθηκε η διοίκηση της ΕΠΣ Φθιώτιδας - Έντονη αντίδραση της ΕΠΟ

Ακόμη ένα επεισόδιο στη διαμάχη της ΕΠΟ με την Πολιτεία σημειώθηκε σήμερα, αυτή τη φορά με αφορμή διαπιστωτική πράξη της ΓΓΑ, βάσει της οποίας κηρύχθηκε έκπτωτη η διοίκηση της ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από καταγγελία του υποψήφιου για την προεδρία της Ένωσης, Κώστα Σακελλάρη, καθώς διαπιστώθηκε ότι στις αρχαιρεσίες του Μαΐου 2021 συμμετείχε σωματείο που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, που συντάχθηκε στο πλευρό της διοίκησης της ΕΠΣ Φθιώτιδας, κάνοντας λόγο για παραβίαση του Συντάγματος.

«Οι διαπιστωτικές πράξεις είναι αντίθετες προς το Σύνταγμα, αφού η έκπτωση εκλεγμένης διοίκησης σωματείου προϋποθέτει απόφαση Δικαστηρίου, όχι Διοικητική Πράξη. Για τον λόγο αυτό η ΕΠΟ θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, μαζί με την διοίκηση της ΕΠΣ Φθιώτιδας, για την αποκατάσταση της Συνταγματικής τάξης. Διαπιστωτικές διοικητικές πράξεις, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών, δεν νοούνται σε ένα σύγχρονο κράτος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

    

 

Απόψεις

 01/12/2023ο Κίσιγκερ απέθανεΞεβρόμισεν ο τόποςΕιρήνης Νόμπελ κέρδισεΠου σκότωνε ανθρώπους.02/12Με επιστολική την ψήφοΔεν  χορταίνει η κοιλιάΛύστε της τιμής το...