Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Ερυθρός Αστέρας: «Θα επανεξετάσουμε το μέλλον μας στην Αδριατική Λίγκα»

Την εκρηκτική αντίδραση του Ερυθρού Αστέρα προκάλεσε η τιμωρία με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών στον Νίκολα Κάλινιτς, από τον αθλητικό δικαστή της Αδριατικής Λίγκας, μετά τη ρίψη αντικειμένου... πίσω στις κερκίδες από τον παίκτη του Γιάννη Σφαιρόπουλου, στο 1-0 της Μπούντουτσνοστ στη σειρά των ημιτελικών της ABA. «Θα επανεκτιμήσουμε το μέλλον μας στην Αδριατική Λίγκα» αναφέρει η ομάδα του Βελιγραδίου στη σχετική ανακοίνωσή της.  

Το πλήγμα της απώλειας του Νίκολα Κάλινιτς είναι μεγάλο για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς η ημιτελική σειρά κρίνεται στις 2 νίκες και ο Ερυθρός Αστέρας είδε την Μπούντουτσνοστ να κάνει το 1-0.

Ο Ερυθρός Αστέρας χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» την απόφαση τιμωρίας του Νίκολα Κάλινιτς με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών και κατηγορώντας την Αδριατική Λίγκα και τον αθλητικό δικαστή Χρβόγιε Βίνταν για «δόλο».

«Ο Ερυθρός Αστέρας έλαβε μια σκανδαλώδη απόφαση από τον αθλητικό δικαστή της ABA Χρβόγιε Βίνταν. Ο παίκτης της ομάδας μας Νίκολα Κάλινιτς τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών επειδή επέστρεψε ένα αντικείμενο που είχε ριχτεί σε αυτόν και σε άλλα μέλη της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Ποντγκόριτσα. Δεν πρόκειται για πειθαρχικό μέτρο - είναι ξεκάθαρο... λιντσάρισμα και σαφές σαμποτάζ. Ο στόχος δεν ήταν να πειθαρχήσει, αλλά να προκαλέσει ζημιά στις πιθανότητες του Ερυθρού Αστέρα να φτάσει στους τελικούς».

Ενώ ο Ερυθρός Αστέρας αναγνώρισε ότι η αντίδραση του Κάλινιτς δεν ήταν η ενδεδειγμένη, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ο μοναδικός ένοχος: «Αυτό δεν δικαιολογεί την αντίδρασή του, αλλά πόσες ακόμη προκλήσεις και σωματικές απειλές πρέπει να υπομένουν οι παίκτες, πριν η Λίγκα απευθυνθεί στους πραγματικούς ενόχους;».
Επίσης, ο Ερυθρός Αστέρας επέκρινε την ηγεσία της ABA League, στοχεύοντας συγκεκριμένα στον κομισάριο Σρντάν Ντοζάι: «Έχουμε ανεχθεί αρκετά. Η ηγεσία της ABA League συνεχίζει να αποκομίζει οφέλη χωρίς να λογοδοτεί».

Κλείνοντας τη σχετική ανακοίνωσή του, ο Ερυθρός Αστέρας προειδοποίησε ότι θα επανεκτιμήσει τη συμμετοχή του στην Αδριατική Λίγκα και δεσμεύτηκε να λάβει συγκεκριμένες δράσεις: «Είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προκαλέσει βλάβη στη φήμη μας ή να μας φερθεί σαν να ήμασταν ανόητοι. Ο Ερυθρός Αστέρας θα επανεξετάσει σοβαρά το μέλλον του σε αυτό το πρωτάθλημα».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

 

Απόψεις

Κάποτε στη Νεότητά μου είχες την αίσθηση ή ψευδαίσθηση ότι  ΑΝ  έλεγες «κάτι», «κάποιος»,«κάπου» θα σε άκουγε, «κάτι» θα γινόταν.... μετά... έστω... κι αν δεν...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων