Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Euroleague: 4η σερί εκτός έδρας ήττα για τον Ολυμπιακό, 89-78 από τον Ερυθρό Αστέρα - Έτσι δεν... ξαναβλέπει Βελιγράδι

Στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague υποχώρησε ο Ολυμπιακός (13-7), όπου πλέον ισοβαθμεί με Παναθηναϊκό και Ρεάλ Μαδρίτης, δύο εικοσιτετράωρα (29/1) πριν το ντέρμπι «αιωνίων» της Α1 στο ΟΑΚΑ.
   
O Ερυθρός Αστέρας υποχρέωσε στην 4η διαδοχική εκτός έδρας ήττα της την ομάδα του Πειραιά, 89-78. Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν η βασική αιτία της ήττας στο Βελιγράδι, όπως φαίνεται από τους 89 πόντους που δέχτηκε.
   
Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -12 στο πρώτο μέρος, προσπέρασε με +8 στις αρχές της 4ης περιόδου, με τον πρώτο σκόρερ του, Βασίλη Σπανούλη (16π.) στον πάγκο στο διάστημα της ανατροπής, είδε τον αντίπαλό του να ανακάμπτει εν συνεχεία και μετά το 71-71 από τον Σπανούλη, ο Μιλουτίνοβ έχασε 2 βολές, ο Σπανούλης αστόχησε σε τρίποντο, με τους Μπιέλιτσα και Ένις να «υπογράφουν» την 8η νίκη του Ερυθρού Αστέρα.   

Ο ΜακΛιν ήταν κακός (1π. σε 13:26''), κατώτερος των περιστάσεων ο Πρίντεζης με 1/6 δίποντα (9π., 7ρ.), την ώρα που Ρόμπερτς (14π.) και Παπανικολάου (12π., 8ρ., 6ασ.) «μάτωσαν» για την ομάδα τους.
 
Ο Ντίλαν Ένις με 21 πόντους ήταν ο «δήμιος» του Ολυμπιακού. Από τις αρχές της 3ης περιόδου, ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς, βρισκόταν στα αποδυτήρια, καθώς αποβλήθηκε με 2 τεχνικές ποινές.
   
Τα δεκάλεπτα: 24-20, 43-34, 57-63, 89-78
 
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 6-10 με τρίποντα των Σπανούλη και Πρίντεζη, αλλά έγινε μάρτυρας ενός 9-0 των Σέρβων, με τον Νεμάνια Ντάνγκουμπις να βάζει τους 7 (με 2/2 τρίποντα), 15-10.
 
Ο Μπράιν Ρόμπερτς ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (15-13), αλλά του απάντησε ?με τον ίδιο τρόπο- ο Τέιλορ Ροτσέστι, 18-13. Ο Ρόμπερτς δεν δίστασε ξανά να σηκωθεί έξω από τα 6.75, για το -2 του Ολυμπιακού, 18-16, ενώ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 18-18 με 2/2 βολές του Παπανικολάου.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε εν τέλει τον Ερυθρό Αστέρα στο +4, 24-20, αφού ακολούθησε τρίποντο του Ογκνιεν Ντόμπριτς, 1 βολή του Ροτσέστι και δίποντο του Ντίλαν Ένις. Ο Καναδός γκαρντ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων στο 2ο δεκάλεπτο, με 9 πόντους, διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός παρουσίασε κακή αμυντική λειτουργία.

Οι Σέρβοι βρήκαν, ως αποτέλεσμα επιθετικό ρυθμό, την ώρα που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να τρέξει και δεν βρήκε εύκολους πόντους. Τα μακρινά σουτ του Ερυθρού Αστέρα τιμώρησαν την ομάδα του Πειραιά που πέρα από τους 8 πόντους του Σπανούλη με 2 τρίποντα δεν είχε κάτι άλλο να επιδείξει.
 
Ο ΜακΛιν ήταν σκιά του εαυτού του στη ρακέτα, ίσως επηρεασμένος από τον τραυματισμό στη μέση, ενώ και ο Πρίντεζης είχε κακά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ δύο πόντων. Ήταν κυρίως από ατομικές προσπάθειες, που ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το 38-26 σε 43-34 στο ημίχρονο.  

Ο Σπανούλης έφτασε τους 11 πόντους με ένα 3ο τρίποντο, 43-37, ενώ εν συνεχεία αποβλήθηκε με 2 τεχνικές ποινές ο προπονητής των γηπεδούχων, Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς. Είχε διαμαρτυρηθεί έντονα, όταν ο Ρόμπερτς πήρε το φάουλ από τον Νταβίντοβατς.

Οι 4/4 βολές του Ρόμπερτς έφεραν τον Ολυμπιακό σε απόσταση αναπνοής, 45-44, αλλά λίγο μετά ο Σπανούλης κάθισε στον πάγκο με 4 φάουλ. Το θετικό για τους Πειραιώτες ήταν πως παρέμεναν εύστοχοι στα τρίποντα, 47-44 από τον Παπανικολάου, ενώ ο Ρόμπερτς μείωσε στον πόντο 47-46.  

Με συνοπτικές διαδικασίες, ένα έμμεσο και ένα άμεσο τρίποντο από Ροτσέστι και Ένις αντίστοιχα, ο Ερυθρός Αστέρας απομακρύνθηκε εκ νέου, με +7, 53-46. Ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό και με τους Παπανικολάου, Στρέλνιεκς, Ουίλτζερ έριξαν τη διαφορά, ενώ ο Μιλουτίνοβ έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, 57-58, 1:54 πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου.

Ο Ουίλτζερ με τρίποντο έκανε το 57-61, για το 57-63, με 2/2 βολές του Μάντζαρη. Ο Ρόμπερτς διεύρυνε τη διαφορά, 57-65 (+8), αλλά έκτοτε, με εξαίρεση το εύστοχο τρίποντο του Ουίλτζερ (61-68), Μπιέλιτσα, Γιάνκοβιτς και Λεσόρτ έβαλαν μπροστά την ομάδα τους, 69-68 και 71-68.

Ο Σπανούλης ισοφάρισε σε 71-71, ενώ μείωσε και σε 78-75 φτάνοντας τους 18 πόντους, με 2 λεπτά εναπομείναντα χρόνο. Ο Μιλουτίνοβ έχασε την ευκαιρία για καλάθι και φάουλ, ήταν άστοχος και στις 2 βολές, με τον Πρίντεζη να στέλνει στη γραμμή του φάουλ τον Μπιέλιτσα, 82-75, 1.27΄΄ πριν τη λήξη.

Ο Σπανούλης αστόχησε σε τρίποντο, ενώ αντίθετα εύστοχος έξω από τα 6.75 ήταν ο Ένις, 85-75 και η διαφορά των 10 πόντων φαινόταν πλέον αδύνατον να καλυφθεί από τον Ολυμπιακό, όπως κι έγινε.

Διαιτητές: Χιμένεθ (Ισπανία), Παστούσιακ (Πολωνία), Μπισάνγκ (Γαλλία)

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς): Ντάνγκουμπιτς 11 (2), Νταβιντόβατς 9, Λάζιτς 2, Ντόμπριτς 5 (1), Γιάνκοβιτς 6, Ρότσεστι 11 (1/2 τρίποντα, 6 ασίστ), Όμιτς 6, Λεσόρ 9 (5 ριμπάουντ), Ένις 21 (4/6 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γιοβάνοβιτς, Μπιέλιτσα 9   
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 1, Σπανούλης 16 (3/7 τρίποντα, 3 ασίστ, 4 λάθη), Μιλουτίνοφ 7 (7 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 5 (1),  Πρίντεζης 9 (2/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Παπανικολάου 12 (1 τρίποντo, 8 ριμπάουντ), Μάντζαρης 4, Ρόμπερτς 14 (2), Ουίλτζερ 10 (2), Τόμπσον   



Σφαιρόπουλος: «Φυσιολογικό να έχουμε αστάθεια»

Φυσιολογική χαρακτήρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος την αστάθεια που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στην απόδοσή του.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα, ότι... «δεν μπορούμε να παίζουμε συνεχώς με τον ίδιο καλό τρόπο μέχρι τέλους», ενώ στάθηκε και στους τραυματίες που έχει ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν.
   
«Συγχαρητήρια στον Ερυθρό Αστέρα για τη νίκη του», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε: «Έπαιξε πολύ καλύτερα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ειδικά στην τελευταία περίοδο. Στο ημίχρονο μιλήσαμε με τους παίκτες και είπαμε πως θα πρέπει να είναι πιο σκληροί στην άμυνα και αυτό κάναμε.
   
Παίξαμε καλή άμυνα, παρότι δεν ξεκινήσαμε καλά στην άμυνα. Στην 3η περίοδο παίξαμε όπως θέλουμε γενικά να παίζουμε στην άμυνα. Όταν παίζουμε καλά στην άμυνα, έχουμε και καλό ρυθμό στην επίθεση, για αυτό σκοράραμε στο 3ο δεκάλεπτο 29 πόντους.   

Δυστυχώς στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου κάναμε 3-4 λάθη κάτω από το καλάθι και ο Ερυθρός Αστέρας σκόραρε στον αιφνιδιασμό εύκολους πόντους. Μετά από αυτό χάσαμε την συγκέντρωσή μας την ίδια ώρα που ο αντίπαλός μας σκόραρε και εύκολους πόντους και δύσκολα τρίποντα σουτ με τον Ένις. Πήρε το προβάδισμά και ήταν πολύ δύσκολο να κάνουμε το comeback».    

Σε ερώτηση γιατί η ομάδα του δεν παίζει τόσο καλά, όσο τις προηγούμενες σεζόν, απάντησε: «Δεν συμφωνώ. Είμαστε δεύτεροι και παλεύουμε για το πλεονέκτημα έδρας. Έχουμε κάνει καλές εμφανίσεις. Κερδίσαμε την ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ Μαδρίτης, την Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας.
   
Δεν γνωρίζετε αυτά τα αποτελέσματα; Ναι, δεν παίζουμε καλά το τελευταίο διάστημα, όχι όλη την σεζόν. Για αυτό είπα ότι διαφωνώ. Αλλά είναι νορμάλ σε αυτή την μορφή της EuroLeague να έχουμε αστάθεια στην απόδοσή μας.
 
Δεν μπορούμε να παίζουμε συνεχώς με τον ίδιο καλό τρόπο μέχρι τέλους. Είναι ένας μαραθώνιος παιχνιδιών και πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί για να παλέψουμε μέχρι το τέλος σε κάθε αγώνα. Συμβαίνει σε κάποιες στιγμές να μην έχεις καλό μομέντουμ.   

Έχουμε πολλούς τραυματίες όλη την σεζόν μέχρι και τώρα. Ποτέ από το ξεκίνημα δεν έχει παίξει κομπλέ η ομάδα μας και αυτό έχει επηρεάσει πολύ την κατάσταση της ομάδας, γιατί κάποιοι είναι εκτός, κάποιοι άλλοι παίζουν περισσότερο και κουράζονται...
 
Και όλο αυτό δεν μας επιτρέπει να δουλέψουμε όπως θα θέλαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να παλεύουμε σε κάθε ματς και φυσικά πρέπει να παίξουμε καλύτερα».
 
(ΑΠΕ)


 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.