Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Η Ουγγαρία αντίπαλος της Ελλάδας στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία στο μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών πήρε τεράστια πρόκριση απέναντι στις ΗΠΑ με 14-10 και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σιγκαπούρης. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, η οποία κέρδισε την Ισπανία με σκορ 15-9 και πήρε το δεύτερο εισιτήριο του μεγάλου τελικού.

Οι Μαγυάρες πραγματοποίησαν φανταστική εμφάνιση και διέσυραν τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη Ισπανία, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους στον τελικό, για έκτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης και δεύτερη συνεχόμενη.

Έτσι, οι δύο ομάδες θα τελειώσουν το τουρνουά όπως το άρχισαν, καθώς αναμετρήθηκαν και στην πρεμιέρα, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 10-9. Θα είναι ο δεύτερος μεταξύ τους τελικός μέσα σε τρεις μήνες, καθώς τον περασμένο Απρίλιο αναμετρήθηκαν στην Κίνα, όπου η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε 13-9 και κατέκτησε το World Cup.

 

Την εξέλιξη του σημερινού ημιτελικού δεν μπορούσε να τη φανταστεί ούτε ο πλέον αισιόδοξος Ούγγρος φίλαθλος. Αφότου η Ισπανία άνοιξε το σκορ με τη Λέιτον, οι Μαγυάρες πέτυχαν έξι αναπάντητα γκολ και προηγήθηκαν 6-1, λίγο πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης δεν μπόρεσε ποτέ να επανέλθει, καθώς η ουγγρική άμυνα ήταν… απροσπέλαστη και η διαφορά αυξήθηκε σε 11-4 στο ημίχρονο και 14-5 στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου, δίνοντας στο τελευταίο οκτάλεπτο διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα οκτάλεπτα: 6-2, 5-2, 3-2, 1-3

Τα γκολ:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Σίλαγκι 3, Κέστελι 3, Βάλι 2, Λαϊμέτερ 2, Βαρό, Ριμπάνσκα, Φάραγκο, Γκάρντα, Τίμπα

ΠΗΓΗ ΙΝ.GR

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων