Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Μένει μόνο η στέψη για τον Ολυμπιακό

Απ’ την εκκίνηση των play off ο Ολυμπιακός πάτησε «γκάζι» κι... εξαφανίστηκε στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες νίκησαν τον Παναθηναϊκό με το εμφατικό 4-2 στην πρεμιέρα των play off κι έκαναν επί της ουσίας... διαδικαστική τη συνέχεια των αγώνων κατάταξης, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με τη μάχη του τίτλου, «αγκαλιάζοντας» το 48ο πρωτάθλημα της Ιστορίας του, καθώς είναι στο +10 απ’ τη δεύτερη ΑΕΚ και στο +13 απ’ τον Παναθηναϊκό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» ο Ρομάν Γιάρεμτσουκ με δύο γκολ (1’, 51’), ενώ τα άλλα δύο τέρματα σημείωσαν οι Τσικίνιο (16’) και Κωστούλας (82’). Ο Παναθηναϊκός μείωσε στο 25’ με τον Μλαντένοβιτς και στο 75’ με εύστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη, αλλά δεν είχε συνέχεια η προσπάθειά του να «επιστρέψει» στο ματς.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με γκολ απ’ τα... αποδυτήρια, πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο λεπτό στο ντέρμπι, μετά από τεράστιο σφάλμα του Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι.. Σε γύρισμα προς τα πίσω απ’ τον Ίνγκασον, ο Πολωνός γκολκίπερ έκανε μία επαφή με την μπάλα, αλλά και πιο ανοικτό κοντρόλ, δίνοντας την ευκαιρία στον Γιάρεμτσουκ να «μπει» στη φάση με δυναμική προβολή και να κάνει το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους» στο 47ο δευτερόλεπτο!

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να είναι φουλ επιθετικοί και πολύ πιεστικοί ψηλά στο γήπεδο και στο 16’ βρήκαν και δεύτερο γκολ. Από διπλό τάκλιν του Γκαρθία κι ανάκτηση της κατοχής, ο Τσικίνιο έφυγε στο χώρο, «άδειασε» τον Αράο και με φοβερό σουτ έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό, μέσα σε αποθέωση απ’ τον κόσμο του.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε μία πρώτη «αντίδραση» μετά το γρήγορο 2-0 του Ολυμπιακού και στο 25’ σκόραρε με τον Μλαντένοβιτς. Από ωραία συνεργασία των «πράσινων» από τα δεξιά, ο Ουναΐ (έπειτα από πάσα του Βαγιαννίδη) έβγαλε μία σέντρα προς την πίσω ζώνη, όπου είχε κάνει κίνηση ο Μλαντένοβιτς, με τον διεθνή Σέρβο μπακ να σουτάρει με τρομερή δύναμη, αλλά «ζυγισμένα» στο «παραθυράκι» του Τζολάκη, μειώνοντας σε 2-1.

Ο ρυθμός έπεσε μετά το ημίωρο, με τον Ολυμπιακό να προσεγγίσει ξανά την περιοχή του Παναθηναϊκού στο 42’ με το σουτ του Ροντινέι που πέρασε αρκετά πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ ένα λεπτό μετά ο Ντραγκόφσκι έδιωξε με υπερένταση το ωραίο γύρισμα του Ορτέγα προς τον Γιάρεμτσουκ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε στο πρώτο: Με ένα πολύ γρήγορο γκολ. Στο 51’ από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας και σέντρα του Ροντινέι, ο Γιάρεμτσουκ με κεφαλιά έκανε το 3-1 για τους «ερυθρόλευκους».

Στο 55’ ο Μπιανκόν έκανε καθοριστικό τάκλιν στο σουτ του Ιωαννίδη μέσα απ’ τη μικρή περιοχή, γλιτώνοντας την ομάδα του από μία πολύ δύσκολη κατάσταση, ενώ στο 61’ ο Ντραγκόφσκι έκανε πολύ καλή επέμβαση στο τελείωμα του Ζέλσον από το ύψος του πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο γκολ στο 70’, όταν απ’ τη σέντρα του Βαγιαννίδη και την ωραία κίνηση κι εκτέλεση του Σφιντέρσκι, ο Τζολάκης έκανε τρομερή επέμβαση με την μπάλα να χτυπάει ακολούθως στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται.

Στο 72’ από φάση διαρκείας και την επιμονή του Ουναΐ, ο Μαροκινός κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντάνι Γκαρθία. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση στο 75’ και μείωσε σε 3-2 για τον Παναθηναϊκό, για να ακολουθήσει μία έντονη αψιμαχία του σκόρερ με τον Ροντινέι και μεγάλη ένταση, η οποία έληξε μετά από λίγα δευτερόλεπτα με παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, βρήκε ξανά τον τρόπο να «πληγώσει» τον Παναθηναϊκό, πολύ γρήγορα. Στο 82’ έπειτα από φάουλ του Ροντινέι, ο Κωστούλας μπήκε «σφήνα» στην καρδιά της άμυνας των «πράσινων» και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 4-2.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Ιωαννίδη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με δεύτερη κίτρινη, για φάουλ στον Κωστούλα που ήταν έτοιμος να βγει στην κόντρα μόνος του.

Διαιτητής: Ράντε Ομπρένοβιτς (Σλοβενία)

Κίτρινες: 76’ Ροντινέι - 62’ Μλαντένοβιτς, 76’ Ιωαννίδης

Αποβολές: 90’+2’Ιωαννίδης (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια (79’ Κάρμο), Μπιανκόν, Πιρόλα, Ορτέγα (74’ λ.τρ. Ονιαμαέτσι), Ντάνι Γκαρθία, Μουζακίτης (46’ Έσε), Ροντινέι, Τσικίνιο, Ζέλσον, Γιάρεμτσουκ (65’ Κωστούλας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Γεντβάι, Αράο (64’ Τζούριτσιτς), Ίνγκασον, Βαγιαννίδης, Τσέριν (64’ Τετέ), Σιώπης (84’ Μαξίμοβιτς), Μλαντένοβιτς, Ουναΐ, Σφιντέρσκι (84’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness