Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μεσογειακοί Αγώνες: Η τελετή έναρξης στο Οράν

Φαντασμαγορική ήταν τελετή έναρξης των 19ων Μεσογειακών Αγώνων, που έγινε χθες στο Οράν της Αλγερίας.  
 
Η ελληνική ομάδα μπήκε πρώτη στο νεόκτιστο Ολυμπιακό Στάδιο του Οράν με Σημαιοφόρους τους πρωταθλητές της σκοποβολής Αννα Κορακάκη και Μάκη Μίτα που απέσπασαν θερμό χειροκρότημα των 40.000 θεατών που είχαν κατακλύσει το Στάδιο.

Ακολούθησε η υπόλοιπη ελληνική αποστολή που την αποτελούν 177 αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι θα πάρουν μέρος σε 21 αθλήματα. Αρχηγός Αποστολής είναι το μέλος της ΕΟΕ Νίκος Ξυλούρης.

Η Τελετή Εναρξης συνδύασε ιστορικές πτυχές της Αλγερίας με μοντέρνα στοιχεία ενώ η πιο εντυπωσιακή στιγμή ήταν όταν 500 drones σχημάτισαν στον ουρανό πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο, όλα τα αθλήματα του προγράμματος.

Την έναρξη των Αγώνων κήρυξε ο Πρόεδρος της Αλγερινής Δημοκρατίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν, ο οποίος παρακολούθησε την Τελετή μαζί με τον Εμίρη του Κατάρ.

Από ελληνικής πλευράς στην Τελετή Εναρξης βρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Αντιπρόεδρος Στέλιος Αγγελούδης, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης και τα μέλη της Ολομέλειας  Νίκος Ιατρού και Θωμάς Τόκας.

Στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας που θα διαρκέσουν ως τις 6 Ιουλίου, παίρνουν μέρος 3390 αθλητές και αθλήτριες από 26 χώρες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...