Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο πρώτος αγώνας στην τηλεόραση από το BBC

Ογδόντα τρία χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που η τηλεόραση έκανε χώρο στο ποδόσφαιρο.  Ήταν μία ημέρα σαν σήμερα, στις 9 Απριλίου 1938, όταν το παιχνίδι για το τουρνουά της Μεγάλης Βρετανίας μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας, που διεξήχθη στο στάδιο Wembley, έγινε το πρώτο που μεταδόθηκε ολόκληρο από την τηλεόραση. Από το BBC, που αρχικά καθιερώθηκε ως ραδιόφωνο και αποφάσισε να επεκταθεί και στην τηλεόραση το 1936. 

Είχε ξεκινήσει η μετάδοση διαστημάτων από αγώνες της  'Αρσεναλ, όταν το BBC αποφάσισε  να δείξει το τελευταίο  παιχνίδι της διοργάνωσης εθνικών ομάδων (ξεκίνησε το 1883), που ολοκληρώθηκε με νίκη (1-0) της Σκωτίας, αλλά της κατάκτησης του τουρνουά από την Αγγλία.

Είκοσι μία ημέρες αργότερα, στις 30 Απριλίου 1938 ο αγώνας μεταξύ Πρέστον και Χάντερσφιλντ στο Wembley είναι ο πρώτος αγώνας συλλόγων, που κάλυψε η τηλεόραση. 

Τον παρακολούθησαν πολλοί λιγότεροι από όσοι βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στο γήπεδο, αφού είχαν πωληθεί μόλις 10.000  συσκευές τηλεόρασης στο Λονδίνο, ενώ  στο στάδιο βρέθηκαν 93.497 φίλαθλοι.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ