Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Τύπος του Μεξικού παρομοίασε την Εθνική με τον «Τιτανικό»

Η ήττα του Μεξικού με 3-2 από την Κολομβία την Τρίτη (27/09) κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα της χώρας αφού η ομάδα του Χεράρδο "Τάτα" Μαρτίνο έχασε το προβάδισμα που είχε στο πρώτο ημίχρονο (2-0), με την εφημερίδα Record να παρομοιάζει με «βυθιζόμενο πλοίο» και «Τιτανικό» την «El Tri».

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο λιγότερο από δύο μήνες μακριά, η απόδοση του Μεξικού στο δεύτερο μέρος χαρακτηρίστηκε καταστροφική, καθώς η Κολομβία έκανε μια δυναμική επιστροφή κι έφερε τα πάνω κάτω στην Καλιφόρνια.

«Η ομάδα του "Τάτα" βυθίζεται. Έπλευσε με πλήρη ταχύτητα και κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των (Αλέξις) Βέγκα και (Χεράρδο) Αρτεάγκα, αλλά η Κολομβία "επέστρεψε" και το Μεξικό... έλιωσε με ενοχλητικό τρόπο» ανέφερε στην πρώτη της σελίδα η "Record".

Η ήττα αυτή ήταν η δεύτερη για το Μεξικό σε τρία ματς, καθώς έχασε με 1-0 από την Παραγουάη τον περασμένο μήνα πριν νικήσει το Περού με 1-0 το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στον τρόπο που ηττήθηκε η «El Tri» εστίασε και η εφημερίδα "ESTO": «Οι "τρικολόρ" είχαν δύο πρόσωπα, ένα καλό πρώτο ημίχρονο και ένα δεύτερο όπου δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Το ανησυχητικό είναι ότι απομένουν επτά εβδομάδες μέχρι να εμφανιστεί η ομάδα στη Ντόχα εναντίον της Πολωνίας. Η Κολομβία αποκάλυψε όλες τις αδυναμίες του Μεξικού.»

Η εφημερίδα "Cancha" με έδρα την Ριφόρμα στην πόλη του Μεξικού ήταν αρκετά πολύ πιο λακωνική μ΄ έναν μονολεκτικό τίτλο: «Απογοήτευση». «Η "τρικολόρ" ενθουσίασε τους οπαδούς της με ένα καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο κατέρρευσε απέναντι στην Κολομβία, εγείροντας αμφιβολίες ενόψει του Κατάρ», πρόσθεσε.

Ο Μαρτίνο βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών μετά τον αγώνα, ενώ δέχτηκε κι έντονη κριτική από τα ΜΜΕ. Το "ESPN Mexico" ανέφερε ότι η Εθνική ομάδα οδεύει προς το Παγκόσμιο Κύπελλο με «πολλές αμφιβολίες γύρω της, τις ίδιες που κράτησαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών στην τεχνική ηγεσία τον Χεράρδο Μαρτίνο.»

Άλλοι τόνισαν την υπερβολική αυτοπεποίθηση με την οποία οι παίκτες του Μεξικού προσέγγισαν το δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε μια ομάδα που δεν κατάφερε να προκριθεί στο επερχόμενο Μουντιάλ: «Το Μεξικό ξέχασε ότι έπαιζε με αντίπαλο του επιπέδου CONMEBOL και πλήρωσε το τίμημα», αναφέρει η εφημερίδα "Excelsior".

Το Μεξικό θα παίξει άλλα δύο φιλικά, με τη Σουηδία και το Ιράκ το Νοέμβριο πριν ταξιδέψει στο Κατάρ για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Πολωνία στις 22/11.

 

 
 
ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.