Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παραολυμπιακοί 2024: Τον Νοέμβριο η απόφαση για Ρωσία και Λευκορωσία

 Η απόφαση για τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 θα ληφθεί τον Νοέμβριο, αλλά ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει ότι η απαγόρευσή τους από τους χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022 παραμένει σε ισχύ, όπως  δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Άντριου Πάρσονς.

 Σε αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία απαγορεύτηκε να αγωνιστούν στην κινεζική πρωτεύουσα παραμονές των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων, τον Μάρτιο, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 Ο πρόεδρος της IPC, είπε ότι η τελική απόφαση για το Παρίσι 2024 εναπόκειται στη Γενική Συνέλευση της IPC που θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή τον Νοέμβριο, αλλά ο συνεχιζόμενος πόλεμος δυσκολεύει αυτή τη στιγμή τη λήψη διαφορετικής απόφασης. 

 Η ημερομηνία και ο τόπος της Γενικής Συνέλευσης δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

 «Θέλουμε τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αγωνιστούν; Το μήνυμά μας είναι ότι θέλουμε όλους τους αθλητές από όλα τα έθνη, αλλά αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι κάτι που ξεπερνά αυτή τη φιλοδοξία», είπε ο Πάρσονς.
 «Αν το κίνημά μας αποφασίσει ότι (Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές) δεν θα είναι στους Αγώνες, ναι, θα μας λείψουν κάποιοι αθλητές, αλλά ο αθλητισμός θα επιβιώσει».

 Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού 2024 αναμένεται να είναι οι καλύτεροι όσον αφορά τα εισιτήρια, με τους διοργανωτές να σχεδιάζουν να πουλήσουν 3,4 εκατομμύρια, περίπου 600.000 περισσότερα εισιτήρια από ό,τι στο Λονδίνο 2012 που κατέχει αυτή τη στιγμή το ρεκόρ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

 

Απόψεις

randomness