Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πέτερ για Κάσπερ Σμάιχελ: «Θα είναι έτοιμος εάν χρειαστούν πέναλτι»

 Ο Δανός τερματοφύλακας, Κάσπερ Σμάιχελ, θα είναι ψυχολογικά προετοιμασμένος, αν η Δανία χρειαστεί να «περάσει» τη διαδικασία των πέναλτι στην αναμέτρηση με την Αγγλία για τους ημιτελικούς του EURO 2020, όπως πιστεύει ότι ο πατέρας του Πέτερ, τερματοφύλακας και ο ίδιος με την ομάδα της Δανίας που κατέκτησε το Euro 1992.

 «Είμαι βέβαιος ότι θα αισθανθεί το ίδιο με εμένα, θα είναι μια νέα πρόκληση» δήλωσε ο Πέτερ Σμάιχελ, ο οποίος είχε διατηρήσει ανέπαφη την εστία του στον αγώνα με την Αγγλία πριν από 29 χρόνια στη φάση των ομίλων, ενώ ήταν καθοριστικός στον ημιτελικό με την Ολλανδία (2-2), σταματώντας το σουτ του Μάρκο Φαν Μπάστεν (5-4 για τη Δανία στα πέναλτι).

 Το πέναλτι «πρέπει να το αντιμετωπίζεις σαν μέρος της δουλειάς που επιλέγεις να κάνεις. Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι και πόσο μεγάλο είναι, αλλά, στο τέλος, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις ως τερματοφύλακας» συνέχισε. «Θα είναι προετοιμασμένος γι' αυτό. Νομίζω ότι ένα πράγμα που θα σκεφτεί είναι ότι, την τελευταία φορά που η Δανία έπαιξε στους ημιτελικούς του EURO, νικήσαμε στα πέναλτι. Έτσι μπορεί να πάρει έμπνευση από αυτό» συμπλήρωσε σε μια συνέντευξη στο ITV.

 «Πρέπει να συνειδητοποιείς ότι παίζεις σε μια καλή ομάδα όταν φτάνεις στον ημιτελικό» προειδοποίησε ο Πέτερ Σμάιχελ. «Μπορούμε να είμαστε κίνδυνοι για τον καθένα» συμπλήρωσε.

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ