Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

ΒΤΑ: Η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Βέσελα Λέτσεβα εξελέγη πρόεδρος της Βουλγαρικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Βέσελα Λέτσεβα εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Βουλγαρικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΒΟΕ) έπειτα από μυστική ψηφοφορία. Επικράτησε της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο άλμα εις ύψος Στέφκα Κοσταντίνοβα, της προηγούμενης επικεφαλής της ΒΟΕ, λαμβάνοντας 48 ψήφους έναντι 33 για την Κοσταντίνοβα.

Συνολικά ψήφισαν 83 αντιπρόσωποι στη γενική συνέλευση της Βουλγαρικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ οι Ιβάν Λεμπάνοφ, Γκεόργκι Γκέργκοφ και Βαλεντίν Γιορντάνοφ δεν ήταν παρόντες, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή. Ωστόσο, δύο ψήφοι ήταν άκυρες. Αντιπρόσωποι 47 αθλητικών ομοσπονδιών, επτά αθλητικών οργανώσεων και 29 μεμονωμένα μέλη έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.

Στις ομιλίες προς τους αντιπροσώπους των δυο υποψηφίων για την προεδρία, η Κοσταντίνοβα υπογράμμισε τις επιτυχίες που είχαν οι Βούλγαροι αθλητές στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και του Παρισιού, ενώ η Λέτσεβα τόνισε την ανάγκη για αλλαγές ώστε ο βουλγαρικός αθλητισμός να μην μείνει πίσω από τις τελευταίες παγκόσμιες τάσεις.

Κατά την έναρξη της γενικής συνέλευσης, οι αντιπρόσωποι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη δύο πρόσφατα θανόντων, του δύο φορές Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών Νοράιρ Νουρικιάν και του αθλητικού δημοσιογράφου Πέταρ Βασίλεφ, καθώς και των θυμάτων της πυρκαγιάς στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Κότσανι της Βόρειας Μακεδονίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ