Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αιγάλεω: Άγρια συμπλοκή μεταξύ 16χρονου μαθητή και διευθυντή σχολείου

Σοβαρό επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 16χρονου μαθητή σημειώθηκε σε ΕΠΑΛ του Αιγάλεω. Ο μαθητής αυτοτραυματίστηκε επιτιθέμενος στον διευθυντή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ράμματα.

Συμπλοκή μεταξύ 16χρονου και του διευθυντή του σχολείου του σημειώθηκε σε ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω, σύμφωνα με όσα ανέφεραν συμμαθητές του που ήταν μπροστά στο περιστατικό.

Σύμφωνα με τις περιγραφές τους στο MEGAμαθητές του ΕΠΑΛ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη, με τον διευθυντή να αντιδρά και να έρχεται στα χέρια με τον 16χρονο, πολύ κοντά στην είσοδο του σχολείου.

Όπως αφηγούνται οι μαθητές του ΕΠΑΛ, ο 16χρονος πήρε κάποια στιγμή το κινητό τηλέφωνο του διευθυντή, για να τον κυνηγήσει και να τον αναγκάσει να απομακρυνθεί από την είσοδο. Ο εκπαιδευτικός αντέδρασε και όπως υποστηρίζουν παιδιά που ήταν μπροστά, έκανε κεφαλοκλείδωμα στον μαθητή, για να πάρει πίσω το κινητό του

 

«Όλο αυτό ξεκίνησε επειδή ο διευθυντής ήθελε να κλειδώσει την πόρτα του σχολείου για να μη γίνει κατάληψη, μετά ο μαθητής πήρε έναν κάδο, ο διευθυντής τον απομάκρυνε και άρχισαν να κυνηγιούνται» είπε ένας από τους μαθητές στο MEGA.

Έσπασε το παράθυρο ο 16χρονος

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 16χρονος επιτέθηκε και μια από τις γροθιές που έριξε στον διευθυντή του, κατέληξε σε τζαμαρία, με αποτέλεσμα να αυτοτραυματιστεί, να κοπεί το χέρι του και να χρειαστούν ράμματα.

Στο σχολείο κλήθηκαν αστυνομικοί, με τον διευθυντή να πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, τα πράγματα είχαν ξεφύγει ενώ το σχολείο λειτουργούσε κανονικά. Τότε σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το MEGA, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν καθηγητής έκανε παρατήρηση σε μαθήτρια. Συμμαθητές της αντέδρασαν και πολύ γρήγορα σε διάδρομο του ΕΠΑΛ ήρθαν στα χέρια μαθητές και καθηγητές, σε μια συμπλοκή που καταγράφηκε γεμάτη ύβρεις, χτυπήματα και εικόνες ντροπής για ένα σχολείο της χώρας.

Μετά το επεισόδιο, ο καθηγητής που είχε κάνει την αρχική παρατήρηση απομακρύνθηκε από το ΕΠΑΛ και οι τόνοι για λίγες μέρες έπεσαν.

Ο 16χρονος έκανε μαγνητική στο νοσοκομείο της Νίκαιας με τους συμμαθητές του, να παραμένουν ανάστατοι από τα όσα έγιναν μπροστά στα μάτια τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη Δευτέρα (3/10) έγινε σύσκεψη των καθηγητών του ΕΠΑΛ με θέμα την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος του 16χρονου λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς.

Όπως αναφέρει το MEGA, ο μαθητής, έχοντας γνώση για αυτήν τη σύσκεψη, πήγε σήμερα στο σχολείο με φίλους του με σκοπό να εμποδίσει την απόφαση, με αποτέλεσμα τόσο ο διευθυντής όσο και ο μαθητής να καταλήξουν με τραύματα στο νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

 

randomness