Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ τιμά τη μνήμη του Ανδρέα Χριστοδουλίδη

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον επί πολλά χρόνια διατελέσαντα πρόεδρο και γενικό διευθυντή του εθνικού πρακτορείου της χώρας Ανδρέα Χριστοδουλίδη, τρία χρόνια μετά τον θάνατό του, στις 6 Ιουνίου 2012

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο των γραφείων του Πρακτορείου στην οδό Τσόχα 36, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκάλυψε μαρμάρινη πινακίδα με την οποία το κτίριο, όπου στεγάζεται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ονομάζεται «Μέγαρο Ανδρέα Χριστοδουλίδη», ως ελάχιστος φόρος τιμής στον άνθρωπο που έβαλε τη σφραγίδα του στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Πρακτορείου.

Στην τελετή τιμήθηκαν, επίσης, με αναμνηστικές πλακέτες οι Βασίλης Νικολόπουλος, Νικόλας Βουλέλης και Σταύρος Τζίμας, που διετέλεσαν διευθυντικά στελέχη του πρακτορείου, για την πολυετή υπηρεσία και προσφορά τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύντομο βιογραφικό του Ανδρέα Χριστοδουλίδη

Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης (1942-2012) ορίστηκε το 1981 για πρώτη φορά γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θέση που διατήρησε μέχρι το 1987, οπότε διορίστηκε Πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ.

Το 1993 ορίστηκε για δεύτερη φορά γενικός διευθυντής του ΑΠΕ, θέση που διατήρησε μέχρι το 2004. Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ορίστηκε Σύμβουλος της νέας Γενικής Διεύθυνσης.

Το 1989 επιλέχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ως μέλος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας (European Institute for the Media). Ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Οπτικοακουστικών Μέσων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) της Ελλάδας από την ίδρυσή του έως το 2005.

Το 2005 του απονεμήθηκε το Βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης». Παρακολούθησε δεκάδες διεθνή και ελληνικά συνέδρια, σεμινάρια και εργαστήρια δημοσιογραφίας. Από το 1994 έδινε σειρά διαλέξεων κάθε χρόνο στη Σχολή Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετέφρασε και προσάρμοσε στην ελληνική πραγματικότητα τρία ξένα πανεπιστημιακά εγχειρίδια, δύο αμερικανικά με τίτλους: «Η Τέχνη της Δημοσιογραφίας-1986» και «Η Τέχνη του Ρεπορτάζ-1992» και ένα αγγλικό, με τίτλο «Η Τέχνη της τηλεοπτικής Δημοσιογραφίας-2006». Το 2009 συνέγραψε το βιβλίο «Διεθνή και Εθνικά Πρακτορεία Ειδήσεων».

 

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness