Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

            

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των βουλευτών Κ. Κυρανάκη και Γ. Λοβέρδου

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη, σε σχέση με την υπόθεση δημοσιοποίησης, από τον βουλευτή, στοιχείων πολίτη με αναφορά στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Η επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας είχε ομόφωνα προτείνει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Κωνσταντίνου Κυρανάκη.
Η Ολομέλεια ωστόσο απέρριψε την αίτηση άρσης της ασυλίας, για συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση των στοιχείων του διαδηλωτή, με 149 ψήφους κατά της άρσης και 101 υπέρ της άρσης. Προηγουμένως, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είχε ζητήσει τον λόγο προκειμένου να δηλώσει, ενώπιον της Ολομέλειας, πως «τα πράγματα δεν είναι, όπως τα περιγράφει ο εγκαλών στη μήνυσή του» και ότι «λειτούργησε εντός των πολιτικών του καθηκόντων» και «θέτει εαυτόν στη διάθεση της Ολομέλειας».
Κατά της άρσης ασυλίας αποφάσισε ομοφώνως η Ολομέλεια για τον βουλευτή Γιάννη Λοβέρδο, σε σχέση με τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή, για εξύβριση τελεσθείσα μέσω διαδικτύου. Η επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας είχε ομόφωνα προτείνει την μη άρση τής βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή κ. Λοβέρδου.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου.

 

    

 

Απόψεις

Το μήνυμα που μεταφέρουν από τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι των συνδυασμών που μετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ότι στη Περιφέρεια...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων