Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των βουλευτών Κ. Κυρανάκη και Γ. Λοβέρδου

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη, σε σχέση με την υπόθεση δημοσιοποίησης, από τον βουλευτή, στοιχείων πολίτη με αναφορά στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Η επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας είχε ομόφωνα προτείνει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Κωνσταντίνου Κυρανάκη.
Η Ολομέλεια ωστόσο απέρριψε την αίτηση άρσης της ασυλίας, για συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση των στοιχείων του διαδηλωτή, με 149 ψήφους κατά της άρσης και 101 υπέρ της άρσης. Προηγουμένως, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είχε ζητήσει τον λόγο προκειμένου να δηλώσει, ενώπιον της Ολομέλειας, πως «τα πράγματα δεν είναι, όπως τα περιγράφει ο εγκαλών στη μήνυσή του» και ότι «λειτούργησε εντός των πολιτικών του καθηκόντων» και «θέτει εαυτόν στη διάθεση της Ολομέλειας».
Κατά της άρσης ασυλίας αποφάσισε ομοφώνως η Ολομέλεια για τον βουλευτή Γιάννη Λοβέρδο, σε σχέση με τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή, για εξύβριση τελεσθείσα μέσω διαδικτύου. Η επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας είχε ομόφωνα προτείνει την μη άρση τής βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή κ. Λοβέρδου.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου.