Δήλωση αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου σχετικά με την υποψηφιότητά του στην Προεδρία της Δημοκρατίας
«O ορθόδοξος ιεράρχης έχει ένα συγκεκριμένο έργο στην εκκλησία. Δεν μπορεί να αναλάβει πολιτικές θέσεις», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έκανε την παραπάνω δήλωση, ερωτηθείς από διάφορους δημοσιογράφους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σχετικά με την εκτεταμένη ειδησεογραφία για την πρόταση περί της Προεδρίας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Πρόσωπο από την Εκκλησία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιθυμεί η βουλευτής των ΑνΕλ Στ. Ξουλίδου
«Θα το ήθελα πάρα πολύ να είναι από την Εκκλησία o Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πιάνετε το πνεύμα μου και θα το επιθυμούσα πάρα πολύ να είναι ένα εκκλησιαστικό πρόσωπο. Αν με ρωτούσαν, θα είχα να το πω κιόλας. Θα πρότεινα τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό», δήλωσε νωρίτερα η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM», ενώ ανέφερε ότι δεν έχει γίνει καμία κουβέντα για το πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου κατά την άποψή της, «όταν συζητείται ένα πρόσωπο, καίγεται κιόλας».
«Θα ήθελα έναν ΠτΔ που δεν θα είναι ανδρείκελο και μαριονέτα, που θα έχει πολιτική σκέψη και βούληση, και ό,τι του πηγαίνει η Βουλή να μην το υπογράφει με κλειστά μάτια, αλλά να έχει σκέψη και μυαλό. Αυτό που γινόταν τον τελευταίο καιρό, με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πρέπει να σταματήσει. Και πρέπει ο ΠτΔ να είναι ένα πρόσωπο κύρους και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και να έχει άποψη» πρόσθεσε η κ. Ξουλίδου.
(ΑΠΕ)