Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ενημέρωση από τον Γιάννη Οικονόμου: Εντός της ημέρας η αγωγή κατά της Novartis από το ελληνικό δημόσιο

Από τη Θεσσαλονίκη σήμερα (17.06.2022) η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Με την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας ξεκίνησε το briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μίλησε για απόφαση ορόσημο του Eurogroup και σημείωσε ότι οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο τους ευρωπαϊκούς θεσμούς κάτι που θεωρείται απάντηση στον λαϊκισμό.

Για τα μέτρα στήριξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και επικαλέστηκε τα στοιχεία του Ινστιτούτου Bruegel σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει διαθέσει για την στήριξη των πολιτών πάνω από το 7,3% του ΑΕΠ.

Τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε ο Γιάννης Οικονόμου, θα ανακοινωθεί νέα στήριξη της κυβέρνησης στον τομέα των καυσίμων με την αύξηση της περιμέτρου των δικαιούχων και του ύψους της ενίσχυσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι μέσα στην ημέρα κατατίθεται η αγωγή του ελληνικού δημοσίου κατά της Novartis.

Για το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει πάντα την διάθεση να συνομιλεί με τον Τούρκο Πρόεδρο υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και συμπεριφορές που κανείς ακολουθεί για να έχουν νόημα οι συναντήσεις αυτές και το τελευταίο διάστημα η τουρκική συμπεριφορά σε λεκτικό επίπεδο και σε επίπεδο παραβιάσεων έχει αποκλίνει από αυτό. Ελπίζουμε να το καταλάβει η τουρκική πλευρά και να αφήσουμε το νήμα εκεί που το αφήσαμε στην τελευταία συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη».

Ερωητηθείς για την Αφροδίτη Λατινοπούλου, την πολιτεύτρια που προκάλεσε για πολλοστή φορά και που η ΝΔ πήρε αποστάσεις, ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας αξιών και συμπεριφοράς σε όσους ανήκουν στη ΝΔ. Να σέβεσαι τα δικαιώματα των συμπολιτών σου και να μην παραβαίνεις αυτές τις αρχές».

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

randomness