Ένοχος ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την βουλευτή Ζέττα Μακρή
Ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατά της πρώην Υφυπουργού Παιδείας και Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Ζέττας Μακρή, κρίθηκε ο ιδιοκτήτης ιστοσελίδας.
Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από τετελεσμένη εκβίαση σε απόπειρα εκβίασης και διέκοψε προκειμένου για να εξετάσει ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση.
Σύμφωνα με το magnesianews.gr, μετά τη διακοπή, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ανακοίνωσε την ενοχή του κατηγορούμενου, ιδιοκτήτη ΜΜΕ για απόπειρα εκβίασης και τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών, μετατρέψιμα προς 10€ την ημέρα και 5000€ χρηματική ποινή, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης που θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, γι’ αυτό και το Δικαστήριο διέκοψε για δεύτερη φορά και τελικά το αναγνώρισε.
Η Εισαγγελέας πρότεινε φυλάκιση δύο ετών και χρηματική ποινή 2000€.