ΕΟΠΥΥ: Ανακοίνωση για την εμφάνιση των επιλογών προσδιορισμού φύλου - Αντίδραση του Αντ. Σαμαρά
Ανακοίνωση για τις επιλογές προσδιορισμού φύλου που εμφανίζονταν στην πλατφόρμα ΦΥΚ κατ' οίκον εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, μετά τις αντιδράσεις και την πολιτική αντιπαράθεση που προκλήθηκε.
Ο Οργανισμός διευκρινίζει ότι «η εν λόγω πληροφορία που εμφανιζόταν στην καρτέλα «προφίλ του ασφαλισμένου» στην πλατφόρμα ΦΥΚ κατ΄ οίκον, είχε τεθεί, από την Ανάδοχο Εταιρεία, κατ' εφαρμογή του πρότυπου ISO/IEC 5218 και έχει ήδη τροποποιηθεί με τη δυνατότητα επιλογής ενός εκ των δύο βιολογικών φύλων.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω πληροφορία δεν χρησιμοποιείται κατά την επεξεργασία των δεδομένων του ασφαλισμένου, προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει τις υπηρεσίες του».
Αντίδραση του Αντ. Σαμαρά για τις επιλογές σε πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ
«”Αρρεν”, ”Θήλυ”, ”Άλλο”, ”Ακαθόριστο”! Αυτές οι επιλογές εμφανίζονται στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ, όπου ο κάθε ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος να δηλώσει το φύλο του για να πάρει τα φάρμακα υψηλού κόστους!», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Καταγγέλλει την «ίδια woke ατζέντα που έχει ήδη περάσει στην κρατική διοίκηση και τώρα γράφεται και στα σχολικά βιβλία», ως «συνειδητή κυβερνητική επιλογή». Μιλώντας επίσης για «μετάλλαξη της ιδεολογίας του κυβερνώντος κόμματος» λέει ότι «αυτή η πολιτική δεν έχει σχέση όχι μόνο με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

