Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Δόγμα Πολυτεχνείου» για την ΕΛΑΣ – Έτοιμοι 4.000 αστυνομικοί και «Αίαντες»

«Δόγμα» Πολυτεχνείου, με «ασπίδα» το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις μολότοφ, θα έχει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την επιτήρηση των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έκρινε ως πετυχημένα τα μέτρα στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ημέρα κατά την οποία «δεν έπεσε ούτε μπουκάλι» στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Τα μοναδικά επεισόδια –περιορισμένης έκτασης- έγιναν στην πλατεία Εξαρχείων και ήταν μικρής χρονικής διάρκειας.

 Έτσι, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν παρόμοιο σχεδιασμό στην πορεία για την 6η Δεκέμβρη (ημέρα Δευτέρα), επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «Ασπίδα» χαρακτηρίζεται από αστυνομικές πηγές το νέο –πολύ πιο αυστηρό- νομοθετικό πλαίσιο για τις μολότοφ, το οποίο προβλέπει κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Δεν είναι τυχαίο, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ότι στην επέτειο του Πολυτεχνείου δεν έπεσε ούτε μία μολότοφ στην Αθήνα.

Την ερχόμενη Δευτέρα συμπληρώνονται 13 χρόνια από τη «μαύρη» ημέρα που έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο την ώρα των συγκεντρώσεων, ενώ στους δρόμους θα βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί από σχεδόν όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες. Ο αριθμός των αστυνομικών θα είναι λίγο μικρότερος σε σχέση με αυτόν του Πολυτεχνείου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα Εξάρχεια, προκειμένου οι αστυνομικές δυνάμεις να μην αφήσουν «χώρο» για επεισόδια.

Από αέρος θα επιχειρούν το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και τα drones που θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ και του αρχηγείου, ενώ τουλάχιστον τρεις αύρες θα βρίσκονται από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, από σήμερα Παρασκευή σε επιφυλακή θα βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αττική υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων σε αστυνομικούς στόχους. Όπως γίνεται κάθε χρόνο, εντολές έχουν δοθεί για εγρήγορση στα Αστυνομικά Τμήματα, κυβερνητικά κτίρια, δημόσιες υπηρεσίες και δικαστήρια.  

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν, τέλος, ότι θα γίνει προσπάθεια να μη γίνει «κατάχρηση» στο κλείσιμο των δρόμων. Η Αστυνομία θα δίνει στην κυκλοφορία τους δρόμους αμέσως μόλις περνάει από εκεί η πορεία και μπορούν να διέλθουν οχήματα. Κάτι ανάλογο έγινε στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

ΠΗΓΗ:NEWSBOMB.GR

    

 

randomness