Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Folli Follie: Στο αρχείο η δικογραφία για δωροδοκία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Αρχειοθετήθηκε από την Οικονομική Εισαγγελία η δικογραφία που αφορούσε εμπλοκή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα στην
υπόθεση της Folli Follie. Από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τον διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε στην εταιρεία η Price Water House Coopers. Στην έκθεση 200 σελίδων που συνέταξε, περιλαμβάνονταν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς τον «ισχυρό άνδρα» της Folli Τζώρτζη Κουρτσολιούτσο. Στα εν λόγω e—mails ο υπάλληλος της εταιρείας αναφερόταν ονομαστικά στα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , ισχυριζόμενος ότι προσπαθούσαν να ευνοήσουν την διοίκηση της Folli Follie , ενώ είχε ήδη αποκαλυφθεί το σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν τα αδικήματα της δωροδοκίας- δωροληψίας.

Η Οικονομική Εισαγγελία ωστόσο απέστειλε αντίγραφα της δικογραφίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί από τους Μάκη Μπαλαούρα, τον υπάλληλο της εταιρείας και τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο το πλημμέλημα της «εμπορίας επιρροής- μεσάζοντες». Της υπόσχεσης δηλαδή ωφελήματος , ψευδώς ή αληθώς, σε κρατικούς αξιωματούχους, ώστε αυτοί να προβούν σε πράξη ή παράλειψη που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους.
 
Πηγή: ertnews.gr