Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φωτιά στο Δίστομο: Αγωνιώδης μάχη να μην φτάσουν οι φλόγες στo χωριό

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν χθες οι κάτοικοι της περιοχής του Διστόμου μαζί με τους πυροσβέστες προκειμένου να μην φθάσει το μέτωπο στον Ελαιώνα και από κει σε κατοικημένη περιοχή.
Σύμφωνα με το αντιδήμαρχο Παναγιώτη Δημάκα που ήταν στην πρώτη γραμμή μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθά και με ομάδα εθελοντών της περιοχής «η φωτιά είναι επικίνδυνη καθώς βρίσκεται μέσα σε θαμνώδη δασική περιοχή που σε πολλά σημεία δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης».
Όπως μάλιστα σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ «τα εναέρια μέσα που ήρθαν λόγω των ανέμων αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής δεν μπορούσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα και αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα ελικόπτερο».
 Η φωτιά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο «απέχει ένα χιλιόμετρο περίπου από το Δίστομο χωρίς να κινδυνεύει άμεσα το χωριό».
«Προσπαθούμε να κόψουμε το μέτωπο της φωτιάς που κινείται προς το Δίστομο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί ωστόσο όμως μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να βοηθούν τη φωτιά για να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος και τονίζει ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχώς ενισχύονταν καθώς έφταναν στην περιοχή δυνάμεις από άλλες περιοχές της Βοιωτίας τη Φωκίδα, αλλά και τη Φθιώτιδα.

Φωτιά στα νεόκτιστα Ασπροπύργου
Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή των Νεόκτιστων Ασπροπύργου προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε δασική έκταση στην Περιφερειακή Αιγαλέω. Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην Αττική Οδό στην έξοδο προς περιφερειακής Αιγάλεω
Στο σημείο επιχειρούσαν 25 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.