Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Δ. Μιχαηλίδου κατέθεσε μήνυση για θάνατο 25χρονου ΑμεΑ

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, προσήλθε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του 25χρονου στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία της Θεσσαλονίκης.
Με την μήνυσή της η υφυπουργός Εργασίας ζητεί πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του 25χρονου, ο οποίος φιλοξενούνταν στη εν λόγω Δομή έχοντας διαγνωστεί με διαταραχή αυτιστικού φάσματος. Ο 25χρόνος απεβίωσε στις 30 Νοεμβρίου 2021 το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», μετά από σύντομη νοσηλεία του.
Ήδη η πρόεδρος της επίμαχης Δομής έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά που αναφέρει: «το γεγονός έλαβε χώρα, την 28η.11.2021, περιστατικό βίας σε βάρος του εκλιπόντος φιλοξενουμένου από άλλον φιλοξενούμενο και αμελής συμπεριφορά εργαζομένου σε σχέση με το περιστατικό αυτό». Ακόμη, η κυρία Μιχαηλίδου αναφέρει ότι η όλη υπόθεση τελεί «εν αναμονή του πορίσματος του ιατροδικαστή, από το οποίο θα προκύψουν τα αίτια του θανάτου του εκλιπόντος».

    

 

randomness