Η δημιουργία διακρατικών φορέων στις άμεσες προτεραιότητές μας, τονίζει ο Γ. Τσιρώνης
Τα πλημμυρικά φαινόμενα και η διαχείριση των υδάτινων όγκων των ποταμών στη Βόρεια Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη δημιουργία διακρατικού φορέα με τις γειτονικές χώρες, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.
Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή των Νίκου Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, ο κ. Τσιρώνης, προανήγγειλε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η δημιουργία αντίστοιχων φορέων, για κάθε ποταμό ξεχωριστά, σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ) και έκανε γνωστό ότι οι πρωτοβουλίες θα μεθοδευτούν άμεσα.
Όπως υπογραμμίζει, σε επίπεδο ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Υδάτων, ωριμάζει η σκέψη να δημιουργηθεί ένας διακρατικός φορέας για τα νερά κάθε ποταμού, ένας ξεχωριστός φορέας στα πρότυπα ευρωπαϊκών χωρών απ' όπου διέρχονται μεγάλοι ποταμοί, όπως ο Δούναβης, γιατί - όπως είπε χαρακτηριστικά- δεν είναι δυνατόν χωρίς ενιαίο φορέα, στον οποίο προφανώς θα παίρνονται ενιαίες αποφάσεις, να μιλάμε για διαχείριση νερού.
"Μιλάμε για μόνιμο φορέα για κάθε ποτάμι που θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις και σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Είναι κάτι που πρόκειται να μεθοδευτεί άμεσα" υπογράμμισε.
(ΑΠΕ)



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

