Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΚΚΕ Αποκορώνου: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Καλύβες

Τη διαμαρτυρία τους για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Καλύβες εκφράζουν οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης Αποκορώνου.

“Η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να κλείσει οριστικά το υποκατάστημά της στις Καλύβες στα τέλη αυτού του μήνα.

Αυτή η ενέργεια της Πειραιώς  θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους κατοίκους των Καλυβών και των γύρω χωριών, που στην πλειοψηφία τους είναι συνταξιούχοι, αγρότες, εργάτες και μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές (e-banking) και θα αναγκαστούν να μετακινούνται συχνά σε Βάμο ή Χανιά. Και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, που πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Αυτή η εξέλιξη βέβαια δεν είναι ένα απρόσμενο γεγονός. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ιδιωτικοποίησε την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος και την παρέδωσε το 2012 με ελάχιστα χρήματα, στον όμιλο της Πειραιώς.

Σήμερα, ο όμιλος της Πειραιώς κινείται με βάση τους νόμους της αγοράς και όχι με κοινωνικές ευαισθησίες. Το σχέδιο τους για μεγαλύτερη κερδοφορία περιλαμβάνει τη συμπίεση του κόστους λειτουργίας της, με κλείσιμο υποκαταστημάτων, απολύσεις – σπρώξιμο για εθελούσια έξοδο των τραπεζοϋπαλλήλων, συχνά με άμεσες ή έμμεσες απειλές και μείωση του μισθολογικού κόστους.

Οι ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, αλλά και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που ακολούθησαν την πολιτική της στήριξης του τραπεζικού κεφαλαίου, είναι εγκληματικές.

Οι τραπεζικοί όμιλοι που ενισχύθηκαν από το κράτος με δισεκατομμύρια από τα λεφτά της φορολογία μας για την ανακεφαλαιοποίησή τους (το ελληνικό Δημόσιο αποτελεί κύριο μέτοχο της Τράπεζας Πειραιώς), έχουν σήμερα το «ελεύθερο» να κλείνουν καταστήματα, να υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την ζωή στην ύπαιθρο. 

Ως ΚΚΕ καλούμε τον λαό της περιοχής να αντιδράσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος. Να αντιδράσει συνολικά στην υποβάθμιση του τόπου από την έλλειψη υποδομών και υπηρεσιών. Να βγάλει συμπεράσματα για το τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη: ανάπτυξη υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και ενάντια στη δική του ζωή”.

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness