Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Μ. Βορίδης: Η αύξηση του εισοδήματος, είναι η ιστορία της πενταετίας και θα είναι η ιστορία της οκταετίας

   Ο κυβερνητικός απολογισμός της κυβερνητικής πενταετίας, σε συνδυασμό, όμως, με τους στόχους της επόμενης τριετίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας ,Μάκη Βορίδη, στο Mega.

Αναλυτικά, «εμείς έχουμε εκλεγεί με βάση ένα προεκλογικό πρόγραμμα, το οποίο και υλοποιούμε. Δεν υλοποιούμε κάτι άλλο. Έχουμε πει ότι στόχος της τετραετίας είναι η αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ. Στον πρώτο χρόνο (σ.σ. της τετραετίας) έχουμε φθάσει το μέσο μισθό στα 1.250 ευρώ. Με βάση αυτό το προεκλογικό πρόγραμμα θα κριθούμε. Όχι με βάση την αξίωση της αντιπολίτευσης ή όποιου άλλου ότι πρέπει να πάει στα 2.500 ευρώ. Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι μπορούμε να πάμε το μέσο μισθό στα 2.500 ευρώ», ανέφερε εισαγωγικώς ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος θύμισε ότι πριν πέντε χρόνια «συζητούσαμε αν θα τον μειώσουμε (σ.σ. το μέσο μισθό) κατά 40%».

Από το 2019 και μετά έχουμε 30% αύξηση του κατώτατου μισθού που συμπαρασύρει τριετίες κ.λ.π. σημείωσε ακόμη με την ταυτόχρονη αναφορά ότι ο πληθωρισμός δεν ήταν στο 30%. Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «υπάρχει αποκλιμάκωση των τιμών τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αποκλιμάκωση που φαίνεται στις τιμές των σούπερ μάρκετ. Δεν λέω ότι είναι θηριώδης αποκλιμάκωση», διευκρίνισε, αλλά, πάντως, κάθε μήνα υπάρχει μια μικρή αποκλιμάκωση, όπως είπε.

Και, εν συνεχεία, έθεσε το ερώτημα: «Η ίδια οικογένεια το 2019 τα έβγαζε πέρα ευκολότερα ή δυσκολότερα;». Επίσης, «φωνάζαμε μια εποχή για τη γενιά των 450 και των 600 ευρώ, όμως τώρα όλοι είναι στα 830 ευρώ».

Και, εν κατακλείδι, «αυτό που είπαμε το 2019, δηλαδή σταθεροποίηση της οικονομίας, μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, ανάπτυξη της οικονομίας, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και, επομένως, μέσω αυτού του τρόπου, αύξηση του εισοδήματος, είναι η ιστορία της πενταετίας και θα είναι η ιστορία της οκταετίας. Αυτό είναι που κάνουμε κάθε μέρα».

Συγχρόνως, ο Μ. Βορίδης έκανε ειδική αναφορά στο μισό εκατομμύριο συμπολιτών μας που βρήκε εργασία τα τελευταία πέντε χρόνια: «Τότε (σ.σ. το 2019) 500.000 άνθρωποι έπαιρναν 450 ευρώ (σ.σ. επίδομα ανεργίας). Τώρα έχουν εισόδημα, έστω τον κατώτατο, 830 ευρώ».

Ενώ αμφισβήτησε ότι «μας ξέφυγε στην Ελλάδα η ακρίβεια», και τούτο, γιατί, όπως επιχειρηματολόγησε, η χώρα μας είναι «κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, τοποθετούμενος στα θέματα φορολογικής πολιτικής, παρατήρησε ότι το 80% των δηλώσεων ελεύθερων επαγγελματιών είναι στα 216 ευρώ το μήνα.

Η συνέντευξη έκλεισε με τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: εδώ ο Μ. Βορίδης έκανε λόγο για «φαρσικό τοπίο», το οποίο, όπως τόνισε, είναι «το επιτίμιο μιας πολιτικής κατάρρευσης και ρευστοποίησης που έχει γίνει μετά τις τελευταίες εκλογές». Εν τέλει, «το επιτίμιο της εκλογικής καταρρεύσεως είναι η εκλογή Κασσελάκη», υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος, κλείνοντας, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «παράγει μηδενιστικό και λαϊκιστικό λόγο».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness