Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια συγκάλυψης επικαλούμενη το απόρρητο

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια συγκάλυψης επικαλούμενη το απόρρητο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Είπε ότι «όπως έδειξαν οι καταθέσεις στην εξεταστική του κ. Δραβίλλα, επικεφαλής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Σαμαρά και του κ. Ρουμπάτη, επικεφαλής της υπηρεσίας επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώπιον της επιτροπής δεν υπάρχει κανένα απόρρητο. Αντίθετα, ο κ. Κοντολέων, πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, πήγε και δήλωσε ότι δεν θα πει τίποτα». Ερωτηθείς για την υπόθεση Πιτσιόρλα, τόνισε ότι «δεν φοβόμαστε τίποτα, για αυτό είπαμε από την πρώτη στιγμή στην κυβέρνηση -και το λέμε και τώρα- να αποχαρακτηρίσουν όλα τα έγγραφα που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση». Πρόσθεσε ότι η υπόθεση έχει ξεκινήσει το 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά, ότι υπήρξε εντολή παρακολούθησης από την ΕΥΠ «και ο Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε παρενέβη σε αυτή τη διαδικασία». «Δεν γνωρίζω αν κάποιοι φαντάζονται μια χώρα στην οποία ο πρωθυπουργός θα παρεμβαίνει στην ΕΥΠ για να σταματά ή να ξεκινά έρευνες», σχολίασε.

Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι «αυτός που δίνει εντολές για παρακολουθήσεις και συντονίζει έναν κοινό παρακρατικό μηχανισμό ανάμεσα σε ΕΥΠ και Predator είναι ο αποτυχημένος κυπατζής, ο κ. Μητσοτάκης». «Αναρωτιόμαστε», σχολίασε, «αν η ΝΔ μπορεί να αποχαρακτηρίσει τα έγγραφα που αφορούν τις υποθέσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη». Σημείωσε ότι «επίσης πρέπει επιτέλους να μας απαντήσει η κυβέρνηση αν ο κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Κουκάκης και ο κ. Σπίρτζης αποτελούν εθνικό κίνδυνο, αν θα γυρίσουμε στις εποχές του '50, όταν οι αντίπαλοι της Δεξιάς ήταν εθνικός κίνδυνος και παρακολουθούνταν».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

 01/12/2023ο Κίσιγκερ απέθανεΞεβρόμισεν ο τόποςΕιρήνης Νόμπελ κέρδισεΠου σκότωνε ανθρώπους.02/12Με επιστολική την ψήφοΔεν  χορταίνει η κοιλιάΛύστε της τιμής το...
randomness