Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Nέες δημοσκοπήσεις: Τι αποκαλύπτουν οι κυλιόμενες μετρήσεις και ποιους έχει πιάσει «κρύος ιδρώτας»

Νευρική κρίση προκαλούν στην Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη τα αποτελέσματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο και τη συγκλονιστική του ομιλία που ξεσήκωσε το Κογκρέσο.

Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν θεαματική άνοδο στην αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αλλά και ένα κρίσιμο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πλέον τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον πλέον καταλληλότερο για πρωθυπουργό.

Στις ίδιες δημοσκοπήσεις, Τσίπρας και Ανδρουλάκης βυθίζονται σε ποσοστά αποδοχής, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Η πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και η αναβάθμισή του σε διεθνές επίπεδο προκαλούν δυναμική ανόδου και στη Νέα Δημοκρατία, με τη διαφορά να εκτοξεύεται σε δύο δημοσκοπήσεις στις 12 και 12,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Πρόκειται για δυσθεώρητη διαφορά για ένα κόμμα που κυβερνάει τρία ολόκληρα χρόνια.

Με δεδομένο ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εν δυνάμει εκλογική, στο Μαξίμου οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες το Φθινόπωρο θα δώσει ισχυρή αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία, εξασφαλίζοντας μία νέα καθαρή τετραετή διακυβέρνηση.

Γι’ αυτό όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις αποφάσεις που θα πάρει ο πρωθυπουργός.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στο 15minutes.gr ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός μπορεί να είναι καθαρά εκλογικός, με τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε στοχευμένες αλλαγές προκειμένου να κυριαρχήσει στο χώρο του κέντρου.

Αλλωστε η αποδοχή που συγκεντρώνει πλέον σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς επιβάλλει ανοίγματα προς το κέντρο.

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

Απόψεις

Αθήνα, 23/06/2022Χθες το απόγευμα είχα την ευκαιρία να βρεθώ με τον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη και συζητήσαμε διάφορα θέματα για το ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο, για το...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness