Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ν.Παππάς: Η Ελλάδα έχει στιβαρή παρουσία σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις τεχνολογίας

Συνάντηση και ταυτόχρονη παρουσίαση στον Τύπο είχαν σήμερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης, εκπρόσωποι από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και το Enterprise Greece, με τους εκπροσώπους των δέκα εταιρειών που θα λάβουν μέρος στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας ''CES'' η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο, στο Λας Βέγκας.  

Η Διεθνής Έκθεση CES είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας στον κόσμο. Διοργανώνεται από το 1967, έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο γεγονός στον κλάδο της και αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η σημαντικότερη έκθεση τεχνολογίας που λαμβάνει χώρα στο δυτικό κόσμο. Φέτος στη CES θα συμμετάσχουν πάνω από 4.500 εταιρείες από 150 χώρες που σχετίζονται με τον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ( Samsung, LG, Panasonic, Sharp, Sony, Intel, AMD, Lenovo κ.α.).

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, στη συνομιλία του με τους εκπροσώπους των εταιρειών, υπογράμμισε τον ενεργό ρόλο που η πολιτεία θέλει να διαδραματίσει, στη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων, και σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Κοινός σκοπός, σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, είναι «οι νέοι να τολμήσουν και να δείξουμε ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους, και στην ανάπτυξη του προϊόντος και της ιδέας τους αλλά και στη δυνατότητα που μπορεί να υπάρξει μετά, το προϊόν αυτό να διαχυθεί στην κοινωνία και την οικονομία, ώστε να κάνει τη ζωή όλων πιο εύκολη και πιο παραγωγική». Σημείωσε επίσης, ότι το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, στην αιχμή της τεχνολογίας κάνει προσπάθειες για την υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας, και πέρα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει αναπτύξει, και με το ψηφιακό ΓΕΜΗ (ταυτοποίηση των επιχειρήσεων) , την ψηφιακή υπογραφή, υπογραμμίζοντας ότι «μπαίνουν οι βάσεις για τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να συναλλάσσονται με το Δημόσιο απολύτως ψηφιακά».

Το Δημόσιο είναι εδώ για να προσφέρει ένα μεγάλο εκτόπισμα, το οποίο στην περίπτωση των νεοφυών επιχειρήσεων αντικειμενικά δεν υφίσταται, να υποβοηθά στο να γίνονται γνωστά τα προϊόντα, όπως και στη ΔΕΘ, και να έρχεται να συγκροτεί μεγάλες υποδομές, και ψηφιακές, πάνω στις οποίες μπορούν να αναπτύσσονται οι υπηρεσίες και να βελτιωθεί η αποδοτικότητα των επιχειρήσεων, ανέφερε ο Ν. Παππάς.

Αισιόδοξη ήταν η ματιά και όλων των εκπροσώπων που συμμετείχαν στη συζήτηση - παρουσίαση, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει και την τεχνογνωσία και τις ικανότητες να σταθεί σε έναν κόσμο τεχνολογίας και αιχμής, παρουσιάζοντας τις δικές της εφαρμογές σε πεδία όπως η επεξεργασία και τυποποίηση προϊόντων, παροχής υπηρεσιών, εκπαίδευση σε τομείς εικονικής πραγματικότητας, λογισμικού, ασύρματης και cloud διαχείρισης χώρων εστίασης κλπ. Υπογράμμισαν επίσης, ότι πηγαίνουν στη διεθνή Έκθεση με αυτοπεποίθηση και στόχο την προσέλκυση επενδυτών στην ελληνική αγορά.

Οι δέκα εταιρείες που αναμένεται να λάβουν μέρος στη διεθνή έκθεση είναι οι:

Plantbox, Ridemind, Orama VR, TEKMON, CityCrop, Spotlight POS, Norbloc, UOM Robotics Academy, Oviview, Rubbllz.

O υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και την ΕΡΤ, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, είπε ότι «σήμερα είχαμε συνάντηση εργασίας με τις νεοφυείς επιχειρήσεις της Ελλάδας, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα για πρώτη φορά στη διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας στις ΗΠΑ. Πλέον, και πιάνοντας το νήμα από την πάρα πολύ δυναμική τους παρουσία στη ΔΕΘ, η Ελλάδα έχει συγκροτημένη και στιβαρή παρουσία σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις Τεχνολογίας. Η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει και να φοβηθεί τίποτα στη διεθνή σκηνή, έχει εξαιρετικές περιπτώσεις προϊόντων, ιδεών, έχει ανθρώπινο δυναμικό, και έχει και την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες, τόσο στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και στη διάχυση των τεχνολογιών αυτών που μπορούν να κάνουν τη ζωή όλων των πολιτών καλύτερη και να συμβάλλουν και στην άρση των κοινωνικών αποκλεισμών».

Ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Στέλιος Ράλλης, ανέφερε: «Το 2019 ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς 10 start ups θα συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη τεχνολογική έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας και στην οποία συμμετέχουν 4.500 εκθέτες και περισσότερες από 1.000 νεοφυείς επιχειρήσεις. Η Ελλάδα έχει πλέον τη δυνατότητα να προβάλει κάτι παραπάνω από το κλασικό τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν. Η χώρα μας μπορεί να εξάγει τεχνολογία, έχοντας τους καλύτερους πρεσβευτές, αυτές τις επιχειρήσεις».

Ο αναπληρωτής διευθυντής Υποστήριξης Επενδύσεων του Enterprise Greece, Ηλίας Ηλιάδης, σημείωσε: «Ο Οργανισμός μας, ως ο κατεξοχήν φορέας εξωστρέφειας της χώρας, στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα μέσω του εθνικού περίπτερου στην έκθεση CES. Ο κλάδος της τεχνολογίας αποτελεί τομέα αιχμής, κυρίως λόγω του υψηλά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα. Εύχομαι σε όλες τις συμμετέχουσες εταιρίες καλή επιτυχία».

Η γενική γραμματέας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Λίτσα Παναγιωτοπούλου, τόνισε: «Η αποστολή στην παγκόσμια έκθεση καινοτομίας είναι μοναδικό φαινόμενο για τη χώρα μας. Η συνεργασία του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, του Enterprise Greece και του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, μαζί με τις 10 start up επιχειρήσεις ανοίγει νέους δρόμους».ωή όλων των πολιτών καλύτερη και να συμβάλλουν και στην άρση των κοινωνικών αποκλεισμών». 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

    

 

Απόψεις

Γράφει η Γιώτα Τριανταφύλλου  - ΚαλημέραΠοιος είσαι;-Ησύχασε, εγώ είμαι!Έλα να φάμε, κάθισε.Θέλεις να πάμε στον κήπο;-Ησύχασε.Καληνύχτα -Καλημέρα γλυκιά μουΠοιος...

Αθλητικά

Ανατροπή με τον Ανταμ Ουνάς, ο οποίος έφθασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Αθήνα και μάλιστα σήμερα το πρωί υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια αναμενόταν να...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness