Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Π. Μαρινάκης: Η χώρα δεν περιμένει θαύματα, αλλά σκληρή δουλειά με αποτέλεσμα

"Όταν κάποιοι εμπορεύονται την Πατρίδα, να τους θυμίσουμε ότι επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη προφυλάχθηκαν τα σύνορα αποτελεσματικά, χωρίς κορώνες πατριωτισμού, η Ελλάδα ενισχύθηκε και από κει που κάποιοι βγαίνανε εκτός των συνόρων και τρομάζαμε με τι θα επιστρέψουν, τώρα όταν βγαίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ξέρουμε ότι κάτι θα κερδίσει για τη χώρα του". Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ,σε συνέντευξη του, στο ραδιοφωνικό ,σταθμό "Παραπολιτικά 90,1" .Ο κ.Μαρινάκης αναφέρθηκε στην συμπερίληψη του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο σε συνδυασμό με την άνοδο της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις και χαρακτήρισε τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας "θύμα του μη σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας, του μη σεβασμού του Κράτους Δικαίου".

Και προσέθεσε: "Είναι και ο Φρέντυ Μπελέρης και οι υπόλοιποι 41 υποψήφιες και υποψήφιοι, πάρα πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις, που ο καθένας και κάθε μια δίνει κάτι από τη ζωή του, τα ένσημά του την παρουσία του".

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ.Κασσελάκης για τη βάφτιση του, ο κ.Μαρινάκης είπε ότι "εμείς δεν υποσχεθήκαμε ποτέ θαύματα. Εμείς δεν είμαστε θαυματοποιοί, εμείς δεν θα σας μιλήσουμε για θαύματα του παρελθόντος, γιατί όμως; Πρώτον, γιατί θεωρούμε ότι δεν οδηγούν πουθενά και αυτοί οι οποίοι υπόσχονταν θαύματα, είτε με τις βαφτίσεις τους, είτε με τις επιστολές τους, είτε με οτιδήποτε, δεν έσωσαν τη χώρα, όταν συγκυβέρνησαν, στην προηγούμενη εκδοχή τους. Γενικότερα, η χώρα δεν περιμένει θαύματα. Η χώρα αυτό το οποίο περιμένει είναι σκληρή δουλειά με αποτέλεσμα".

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, και είπε ότι το διακύβευμα είναι η Νέα Δημοκρατία να έχει το καλύτερο δυνατό ποσοστό.

"Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος γιατί ποτέ δεν πρέπει να προεξοφλείς την ετυμηγορία των πολιτών. Και έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι παρά τις σημαντικές επιτυχίες και σε οικονομικό και σ' όλα τα υπόλοιπα επίπεδα, που έχει η χώρα, συνεχίζουμε και έχουμε πολλές δυσκολίες και κυρίως την εισαγόμενη ακρίβεια. Εγώ θα σας πω ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, γιατί έχουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα και έναν οδικό χάρτη και το κυριότερο, έχουμε ένα πρόγραμμα πριν τις εκλογές του 2023 το οποίο το βλέπουμε σημείο-σημείο να εφαρμόζεται. Η συνέπεια λόγων και έργων κερδίζει θεωρώ σε κάθε περίπτωση τα μεγάλα λόγια και τα ωραία λόγια".

Αναλυτικά η συνέντευξη του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, είναι η ακόλουθη:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αληθεύει ότι όταν πήρατε τα στοιχεία της Μetron Αnalysis στα χέρια σας, ακούστηκε ένα «ουφ» στο Μέγαρο Μαξίμου;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Κοιτάξτε να δείτε, εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θ' απορρίψουμε μία δημοσκόπηση και θα καταγγείλουμε μία εταιρεία, αν δεν είναι τόσο καλά τα στοιχεία ή θα πανηγυρίσουμε και θα εφησυχάσουμε αν είναι λίγο καλύτερα. Αποτυπώνεται και σ' αυτόν τον κύκλο των δημοσκοπήσεων, ακόμα κι σ' εκείνες που μας είχαν λίγο πιο κάτω, η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, αποτυπώνεται κι ένας προβληματισμός ενός μέρους των ψηφοφόρων, γιατί οι πολίτες βιώνουν μία δύσκολη καθημερινότητα και ως προς την εισαγόμενη ακρίβεια, εμείς τι θέλουμε; Εμείς θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο τι κάνουμε, πόσα γίνονται σε επιμέρους πτυχές της πολιτικής ζωής, να μιλήσουμε με θετικό λόγο και να εξηγήσουμε ότι αυτές οι ευρωεκλογές είναι μια σημαντική εθνική κάλπη, ένα σταυροδρόμι για τη συνέχιση της σταθερότητας και των βημάτων που πρέπει να γίνουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα. Τώρα, να ρωτήσω κάτι άλλο; Το γεγονός ότι τα κόμματα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας χάνουν 2,5 μονάδες κι εσείς κερδίζετε 2 μονάδες, θεωρείτε ότι είναι μια αρχή επανασυσπείρωσης, επιστροφής δεξιών ψηφοφόρων, με αφορμή και την υποψηφιότητα Μπελέρη;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Κατ' αρχάς, εγώ δεν θα το προσωποποιήσω σ' έναν υποψήφιο· είναι και ο Φρέντυ Μπελέρης και οι υπόλοιποι 41 υποψήφιες και υποψήφιοι, πάρα πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις, που ο καθένας και κάθε μια δίνει κάτι από τη ζωή του, τα ένσημά του την παρουσία του. Θεωρώ ότι ούτως ή άλλως η μέτρηση αυτή κυρίως αναφέρεται σε μέρες πριν την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, άμα δείτε. Η έρευνα είναι κυρίως πριν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει πιάσει, έχει πιάσει λίγο και Μπελέρη.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Νομίζω ότι αυτό το οποίο αξίζει να ειπωθεί, είναι ότι, αυτές οι ταμπέλες δεξιά πολιτική, κεντρώα πολιτική, στο τέλος της ημέρας, τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν και τόσο πολύ. Ο κόσμος τι θέλει να δει; Όταν, για παράδειγμα, γίνεται μια τραγική δολοφονία, να κάτσει ν' ακούσει τι πραγματικά έχει κάνει μια κυβέρνηση, τι άλλο θα να κάνει και να βλέπει δράσεις. Όταν κάποιοι εμπορεύονται την Πατρίδα, να τους θυμίσουμε ότι επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη προφυλάχθηκαν τα σύνορα αποτελεσματικά, χωρίς κορώνες πατριωτισμού, η Ελλάδα ενισχύθηκε και από κει που κάποιοι βγαίνανε εκτός των συνόρων και τρομάζαμε με τι θα επιστρέψουν, τώρα όταν βγαίνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ξέρουμε ότι κάτι θα κερδίσει για τη χώρα του. Αυτά, λοιπόν, θέλουν χρόνο, θέλουν επιχειρήματα, θέλουν ψυχραιμία και όσο τα εξηγούμε -και ο Πρωθυπουργός γύρισε σ' όλη την Ελλάδα και όλοι εμείς- νομίζουμε ότι ο κόσμος αναγνωρίζει τις σημαντικές βελτιώσεις σε πολλά επιμέρους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, είχαμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διηγείται αυτό από τα παιδικά του χρόνια, που του έλεγαν οι γονείς, ότι στην κολυμπήθρα βγήκε ο σταυρός και ο 'Αγιος, στη συνέχεια, είχε πει τότε ή θα γίνει ιερέας, που δεν έγινε, ή σπουδαίος. Γιατί αμέσως όλοι έπεσαν να τον φάνε; Τέτοιες διηγήσεις είναι, ας πούμε ―όχι τέτοιες ακριβώς, αλλά κοντά στη θρησκεία, στην Εκκλησία― είναι πολύ πιο διαδεδομένες στη Νέα Δημοκρατία. Είπε κάτι κι εκείνος, που του είπαν οι γονείς.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Καμία αντίρρηση και πραγματικά το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι προσωπικές επιθέσεις στον οποιονδήποτε πολιτικό μας αντίπαλο. Έχω πει πολλές φορές ότι έχουμε πάρα πολλά να διαφωνήσουμε, για τις θέσεις μας, για τις απόψεις μας και για τα προγράμματά μας, εάν είναι, ή όχι, κοστολογημένα, ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει. Απλά, ξέρετε, δύο πράγματα εγώ μπορώ ν' αναδείξω από αυτήν τη διήγηση του κυρίου Κασσελάκη, που είναι απολύτως σεβαστή, αλίμονο. Το ένα ότι βλέπουμε -εγώ λέω με ικανοποίηση- ότι χρησιμοποιεί διηγήσεις που έχουν να κάνουν με τη θρησκεία, αναγνωρίζει τη θρησκεία μας, τη βάζει στον δημόσιο λόγο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα, έχει πει ότι πιστεύει, όμως.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ενώ ταυτόχρονα, μιλάει για διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους για να πιάσει και όλα τα κοινά, για να συνεννοηθούμε, έτσι; Αυτό δείχνει λίγο κάτι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο, κ. Εκπρόσωπε;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Μπορούν να συμβαίνουν πολλά με την ελληνική Αριστερά και κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό τώρα είναι μια συζήτηση που δεν θα χωρέσει μέσα στη συζήτησή μας. Δεν θέλω να μονοπωλήσει τη συζήτηση, αλλά νομίζω η λέξη υποκρισία είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του κόμματος αυτού και δεν είναι το μοναδικό θέμα. Μπορούμε να μιλήσουμε και για άλλα θέματα. Ό,τι θέλετε.

Το δεύτερο που θέλω να πω κι έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι ότι εμείς δεν υποσχεθήκαμε ποτέ θαύματα. Εμείς δεν είμαστε θαυματοποιοί, εμείς δεν θα σας μιλήσουμε για θαύματα του παρελθόντος, γιατί όμως; Πρώτον, γιατί θεωρούμε ότι δεν οδηγούν πουθενά και αυτοί οι οποίοι υπόσχονταν θαύματα, είτε με τις βαφτίσεις τους, είτε με τις επιστολές τους, είτε με οτιδήποτε, δεν έσωσαν τη χώρα, όταν συγκυβέρνησαν, στην προηγούμενη εκδοχή τους. Γενικότερα, η χώρα δεν περιμένει θαύματα. Η χώρα αυτό το οποίο περιμένει είναι σκληρή δουλειά με αποτέλεσμα. 'Αρα, καλύτερα, λοιπόν, τα μετρήσιμα αποτελέσματα, τα κοστολογημένα προγράμματα, που μπορεί -ξέρετε- να μη διεγείρουν τόσο πολύ την προσοχή αυτών που τα ακούνε, αλλά στο τέλος της μέρας κάνουν καλό στη ζωή τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σηκώθηκε πολύ σκόνη για τη δήλωση που έκανε ο κ. Παπανώτας. Ο Δημήτρης Παπανώτας βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίου, αλλά αυτά που είπε περί σατράπη, αν έχει, δηλαδή, μια γυναίκα έναν σατράπη και τον κρατάει, εκείνη φταίει και όχι ο σατράπης. Αυτό ήταν το δια ταύτα της φράσης του. Αλλά είχαμε και τον κ. Κυριαζίδη, τον βουλευτή της Ν.Δ. ο οποίος εξαπέλυσε μία ομοφοβική επίθεση στον κ. Κασσελάκη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και είδα χτες ότι και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης επανέφερε το θέμα και καταδίκασε τη δήλωση του κ. Κυριαζίδη.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Και ο ίδιος ο κ. Κυριαζίδης έχει αποκαταστήσει κι εγώ σε Ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών έχω κάνει σαφές ότι είναι πλήρης και αδιαπραγμάτευτος ο σεβασμός και στον κ. Κασσελάκη και στα δικαιώματα που έχει και κάθε προσωπική επίθεση πρέπει να γίνεται απολύτως καταδικαστέα. Αλλά, προσέξτε, αυτονόητη θα πω εγώ η μη υποψηφιότητα Παπανώτα μετά από αυτό το οποίο βγήκε, αλλά ας μη διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ δάφνες ευαισθησίας σε τέτοια θέματα. Πρώτον, γιατί προσπαθούσαν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να καλύψουν τον Παπανώτα. Σας παραπέμπω και στις δηλώσεις της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, το κυριότερο, κ. Τάκη, κ. Κοραή: ένα κόμμα το οποίο καμαρώνει στην πρώτη γραμμή έναν αμετάκλητα καταδικασμένο 13-0 από την Δικαιοσύνη και τον έχει εκ νέου υποψήφιο και εκλέγεται, ένα κόμμα το οποίο έχει ανεχτεί τη μία μετά την άλλη τις απειλές πρώην Υπουργού, νυν Βουλευτή, προγραφές δημοσιογράφων, απειλές κατά δημοσιογράφων, απειλές κατά πολιτών, απειλές κατά πολιτικών αντιπάλων, ένα κόμμα το οποίο έχει πολλές φορές ανεχτεί διχαστικές συμπεριφορές και επιθετικές συμπεριφορές και, το κυριότερο, επειδή μιλάμε για ευαισθησία για αυτά τα ζητήματα, το κόμμα το οποίο βγαίνει στους δρόμους για την προστασία των γυναικών, για τις γυναικοκτονίες και για όλα αυτά τα ζητήματα και όταν είχε τη δυνατότητα μείωσε τις ποινές στον Ποινικό Κώδικα για όλα αυτά τα αδικήματα, ποια είναι η λέξη - κλειδί που συνενώνεται με την προηγούμενη κουβέντα; Υποκρισία! Εγώ αυτό θεωρώ ότι είναι η λέξη - κλειδί στη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μαρινάκη, βλέπετε τον ΣΥΡΙΖΑ να παγιώνεται στη δεύτερη θέση; Και τι θα σημαίνει αυτό την βραδιά των εκλογών;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Νομίζω αυτό δεν είναι κάτι που μας αφορά ιδιαίτερα. Και αυτό που λέω δεν είναι αλαζονικό σε καμία περίπτωση. Θεωρώ ότι χρειάζεται ο τόπος μια ισχυρή αντιπολίτευση. Αλλά, αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει εμάς είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για να έχει η χώρα μας περισσότερους ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα διεκδικούν περισσότερα για τη χώρα. Χρήματα, καλύτερες συνθήκες, καλύτερες συμφωνίες, όπως έκανε όλο αυτό το διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνησή μας και οι ευρωβουλευτές μας. 'Αρα, όσοι περισσότεροι ευρωβουλευτές ενός κόμματος που δεν θέλει να κοπούν χρήματα για τη χώρα, που δεν καταψηφίζουν -αλλά υπερψηφίζουν για την ακρίβεια- προγράμματα όπως είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι καλό για την Ελλάδα. Τώρα, κοιτάξτε να δείτε. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει πολλές φορές να χαμηλώσει τον πήχη για να είναι -αυτό που λέμε- το βράδυ των εκλογών όλοι νικητές. Δηλαδή, παράδειγμα: επειδή μιλάμε για ευρωεκλογές, να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες ευρωεκλογές πήρε 23%, δεν πήρε 17%. Ο καθένας, όμως, επιλέγει τον πήχη, που θεωρεί ο ίδιος για τον εαυτό του ως τον ιδανικό. Και να σας πω και κάτι; Σκεφτείτε πόσο αντιφατικό είναι να ζητάς εθνικές εκλογές, αλλά να λες ταυτόχρονα ότι ο στόχος σου είναι να ξαναπιάσεις το 17% του περασμένου Ιουνίου. Εμείς, λοιπόν, φεύγουμε από τους αριθμούς και θεωρούμε ότι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το πρόγραμμά μας και γι' αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε για τη χώρα, είναι ο στόχος μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μας απαντήσετε, όμως, και γι' αυτό που στη ΝΔ όλοι - είναι κοινό μυστικό - το βάζουν ως διακύβευμα, δηλαδή το ποσοστό σας να γράφει μπροστά 3. Είναι αυτό το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών; Να είναι 3 μπροστά και όχι 2;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Το διακύβευμα των εκλογών είναι η Νέα Δημοκρατία να έχει το καλύτερο δυνατό ποσοστό. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος γιατί ποτέ δεν πρέπει να προεξοφλείς την ετυμηγορία των πολιτών. Και έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι παρά τις σημαντικές επιτυχίες και σε οικονομικό και σ' όλα τα υπόλοιπα επίπεδα, που έχει η χώρα, συνεχίζουμε και έχουμε πολλές δυσκολίες και κυρίως την εισαγόμενη ακρίβεια. Εγώ θα σας πω ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, γιατί έχουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα και έναν οδικό χάρτη και το κυριότερο, κ. Τάκη, έχουμε ένα πρόγραμμα πριν τις εκλογές του 2023 το οποίο το βλέπουμε σημείο-σημείο να εφαρμόζεται. Η συνέπεια λόγων και έργων κερδίζει θεωρώ σε κάθε περίπτωση τα μεγάλα λόγια και τα ωραία λόγια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: 'Αρα, το συγκρατημένα αισιόδοξος σημαίνει μπροστά το 3;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Γιατί όχι και πολύ περισσότερο, αλλά αυτό -σας το ξαναλέω- θα το αποφασίσουν οι πολίτες. Δεν είναι αριθμητικό το θέμα, είναι πολιτικό το θέμα. Όσοι περισσότεροι ευρωβουλευτές ενός κόμματος, που θέλει περισσότερα και κερδίζει περισσότερα για τη χώρα, είναι καλό συνολικά για την πατρίδα μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μία ενδεχόμενη εκλογή του Φρέντι Μπελέρη στην Ευρωβουλή, τι μήνυμα θα στείλει;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Κοιτάξτε. Η υποψηφιότητα αυτή, αν και το θεωρώ λίγο άδικο να μιλάμε για έναν υποψήφιο και όχι για όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους, αλλά επειδή με ρωτάτε ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως και ο Πρωθυπουργός του έδωσε εθνικά χαρακτηριστικά. Με αυτή την έννοια ξεχωρίζουμε. Δεν υποτιμούμε τους άλλους

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Είπε απλά χθες ότι έχουμε ακόμα 41 άξιους υποψήφιους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει έναν βαρύ συμβολισμό...

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Βεβαίως. Ο Φρέντι Μπελέρης είναι ένα θύμα του μη σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας, του μη σεβασμού του Κράτους Δικαίου. Είναι ένας νόμιμα εκλεγμένος Δήμαρχος, ο οποίος δεν ορκίστηκε. Εμείς, λοιπόν, επειδή είναι και ένας άνθρωπος που είναι διαχρονικά στη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα - το επαναλαμβάνω - ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θυμήθηκε την ομογένεια της Χειμάρρας ή των Ελλήνων που βρίσκονται στην Αλβανία τώρα, επειδή κάποιοι τώρα το κατάλαβαν, αλλά αυτό έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Ξέρετε, εμείς το Κράτος Δικαίου το σεβόμαστε στην πράξη και με συμβολισμούς και με κινήσεις. Τη συνδέω την ερώτησή σας, γιατί αυτό συμβολίζει αυτή η υποψηφιότητα, γιατί είναι δυνατός ο συμβολισμός, με την επίσκεψη της αρμόδιας Αντιπροέδρου για το Κράτος Δικαίου, της Βιέρα Γιούροβα. Μίας γυναίκας η οποία αφιερώνει όλη της την παρουσία σε αυτά τα ζητήματα. Είναι η αρμόδια από την Ευρώπη. Και δεν είναι καν μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ήρθε, περίμεναν όλοι στη γωνία μία οποιαδήποτε διατύπωση κατά της Ελλάδας και αναγνώρισε σημαντική πρόοδο σε όλα τα επιμέρους ζητήματα. Είδατε να γίνεται είδηση από τα συγκεκριμένα Μέσα, τα οποία μας καταγγέλλουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, για την παραβίαση του Κράτους Δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου; Δεν έγινε καν θέμα. Για να καταλάβετε πόση σημασία έχουν τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα επίσημα χείλη, τα οποία διατυπώνουν τεκμηριωμένο λόγο. Γιατί η χώρα μας και σε επίπεδο Κράτους Δικαίου και σε επίπεδο ελευθερίας του Τύπου έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κρατάμε αυτό που είπε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και ότι μπορεί να είναι και παραπάνω από 3 το ποσοστό. Αλλά χαμηλά τον πήχη.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Εμείς δεν βάλαμε κανέναν πήχη. Είπαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ευχαριστούμε πολύ, κύριε Εκπρόσωπε.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness