Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πρόεδρος των γιατρών στην Πάτρα – Φοβάμαι ότι θα υποχρεωθούμε σε ένα γενικό νέο lockdown

«Εάν φτάσουμε στο κόκκινο στα νοσοκομεία, τότε πολύ δύσκολο να τηρηθεί η κομβική κυβερνητική απόφαση» είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Άννα Μαστοράκου

Την έντονη ανησυχία της για τα τελευταία αρνητικά κρούσματα εξέφρασε, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Άννα Μαστοράκου.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η  Άννα Μαστοράκου εκφράζει έντονη ανησυχία για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών, με την επισήμανση πως ακόμα είμαστε στην αρχή ενός δύσκολου χειμώνα.

Αν και αναγνωρίζει ότι η κούραση των πολιτών έχει οδηγήσει στη χαλαρότητα της εφαρμογής των μέτρων, επισημαίνει εντούτοις, πως «δεν έχουν πάρει ακόμα στα σοβαρά τον κοροναϊό».

«Έρχεται η στιγμή που ο φόβος για τη νόσο στην Ελλάδα, θα είναι παραπάνω από τον τωρινό φόβο για τα εμβόλια» προϊδεάζει.

«Έρχεται και το φορτίο από τα Βαλκάνια»

Η Άννα Μαστοράκου, όμως, εκπλήσσει και με την απάντησή της στο ερώτημα, αν η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει πάλι σε γενικό κλείσιμο της κοινωνίας, της αγοράς και των σχολείων (με lockdown και καραντίνα) μπορεί να έχει εφαρμογή.

«Οικονομικά είναι σωστή. Εάν φτάσουμε στο κόκκινο στα νοσοκομεία, πράγμα πολύ πιθανό αφού ήδη το ποσοστό νοσηλειών covid σε κλινικές κοροναϊού είναι στο 57% και στο 89% σε άλλες κλίνες, τότε πολύ δύσκολο να τηρηθεί η κομβική κυβερνητική απόφαση. Ο υπερκορεσμός του ΕΣΥ θα το καθορίσει. Η ανατροπή εισαγωγών – εξιτηρίων στα νοσοκομεία, δείχνει ότι πολύ γρήγορα η πίεση θα είναι μεγάλη. Αν συνεχιστεί έτσι, δεν θα’ ναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Φοβάμαι μήπως υποχρεωθούμε σε ένα νέο lockdown. Έρχεται και το φορτίο από τα Βαλκάνια, στα οποία ανήκουμε, οπότε δεν ξέρω αν θα μπορέσει να μην κλείσει τα πάντα η Ελλάδα. Δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει. Το απεύχομαι», είπε.

ΠΗΓΗ:IN.GR

    

 

randomness