Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πρόγραμμα «Ηλέκτρα»: Τα νέα «Εξοικονομώ» για νέους και επιχειρήσεις

Νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα, ξεκινώντας από σήμερα Δευτέρα, που ξεκινά το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια.

Με βάση όσα προβλέπουν οι προδιαγραφές του προγράμματος, κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έως και 20.000 ευρώ για ενεργειακές παρεμβάσεις στο ακίνητό του, μαζί με πρόσθετη ενίσχυση 3.000 ευρώ και χαμηλότοκο δάνειο έως 7.000 ευρώ.

Επιπλέον θα υλοποιηθούν δράσεις -με κρατική επιδότηση έως και 40%- για την ανακαίνιση κλειστών ακινήτων με την υποχρέωση των ιδιοκτητών να τα ενοικιάσουν κατόπιν σε μακροχρόνιες μισθώσεις.

Ακόμη, μέσα στο φθινόπωρο έρχεται το νέο «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις», προϋπολογισμού 0,5 δισ. ευρώ, ως μέρος του πακέτου επιδοτήσεων προς μικρομεσαίους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Βασικός στόχος του προγράμματος «ΗΛΕΚΤΡΑ» είναι η συμβολή του στην επίτευξη του εθνικού ενδεικτικού στόχου ενεργειακής απόδοσης και παράλληλα η ικανοποίηση του στόχου της ετήσιας ενεργειακής ανακαίνισης του συνολικού εμβαδού της θερμικής ζώνης των κτιρίων της κεντρικής δημόσιας διοίκησης, που αποτελεί το 3% του συνολικού εμβαδού και την προώθηση του υποδειγματικού ρόλου του δημοσίου.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

 

Απόψεις

 01/12/2023ο Κίσιγκερ απέθανεΞεβρόμισεν ο τόποςΕιρήνης Νόμπελ κέρδισεΠου σκότωνε ανθρώπους.02/12Με επιστολική την ψήφοΔεν  χορταίνει η κοιλιάΛύστε της τιμής το...
randomness