Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων για την αποκατάσταση των προβλημάτων από την κακοκαιρία

Σε συνοικίες της Αθήνας όπως είναι η Κυψέλη, το Γκύζη, το Πολύγωνο και το Παγκράτι, που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα από τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας, έχει ρίξει από το πρωί το βάρος του ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με τον δήμο, «και σε αυτές τις περιοχές η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σύντομα, καθώς συνεχίζουν να πραγματοποιούνται διαρκείς επιχειρήσεις αποχιονισμού και ρίψεις αλατιού».

Σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του, επιχειρούν συνολικά 46 οχήματα και μηχανήματα έργου του δήμου -συμπεριλαμβανομένων 22 μεγάλων εκχιονιστικών μηχανημάτων- προκειμένου να αποκατασταθεί, το συντομότερο δυνατό, η εύρυθμη λειτουργία της πρωτεύουσας. Επίσης, από το πρωί τριάντα συνεργεία, 140 εργαζόμενοι με καλαθοφόρα και φορτηγά καθώς επίσης και πεζοπόρα τμήματα με ειδικά εργαλεία, βρίσκονται στους δρόμους με αποκλειστικό έργο την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως η πτώση δέντρων και τυχόν προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό.

Ταυτόχρονα, κλιμάκια του δήμου και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα, καταγράφουν τις όποιες ζημιές ή προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η αντικατάσταση των δέντρων που καταστράφηκαν με φύτευση νέων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα εκχιονιστικά και τ' άλλα ειδικά οχήματα -μηχανήματα έργου κράτησαν ανοιχτές «όλες τις βασικές αρτηρίες: Αθηνάς, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, Λιοσίων, Ιερά Οδό, Φιλελλήνων, Βασ. Όλγας, Βασ. Κωνσταντίνου, Πατησίων, Αχαρνών, Αλεξάνδρας, Λένορμαν, λεωφόρο Αθηνών, Πέτρου Ράλλη, Αγίας 'Αννης, Πανόρμου, Πλατεία Βάθη, παράδρομο Εθνικής Οδού, Κωνσταντινουπόλεως» όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Όπως επίσης και την πρόσβαση στους περιμετρικούς δρόμους αλλά και τα προαύλια όλων των νοσοκομείων της Αθήνας, εξασφαλίζοντας την ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών, των οχημάτων και των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Λαϊκό, Παίδων, Ελπίς, 'Αγιος Σάββας, Ερυθρός Σταυρός, Παμμακάριστος, Αρεταίειο, Ιπποκράτειο, Αλεξάνδρα, Έλενα, Γηροκομείο, Λητώ, δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα, καθώς ειδικά εκχιονιστικά επιχειρούσαν ολόκληρη τη νύχτα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Συνολικά περισσότεροι από 150 τόνους αλατιού έχουν ριχθεί από το βράδυ της Δευτέρας στο οδικό δίκτυο του δήμου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

 

randomness