Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Στ. Θεοδωράκης: Δεν αλλάζουμε ρότα επειδή στις εκλογές πήραμε 4%

«Δεν αλλάζουμε ρότα επειδή στις εκλογές πήραμε 4%», υπογραμμίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε επιστολή που απέστειλε στους εθελοντές, τα στελέχη και τους υποψήφιους βουλευτές του Ποταμιού σε όλη τη χώρα ενόψει της έναρξης του προσυνεδριακού διαλόγου για το 2ο συνέδριο που έχει καθοριστεί να γίνει 4-6 Δεκεμβρίου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη ανοιχτή επιστολή που απευθύνει και επιγράφεται «γράμμα προς αυτόν που είναι το Ποτάμι» αναγνωρίζει λάθη και παραλείψεις τόσο του κόμματος όσο και του ιδίου, ωστόσο σημειώνει ότι «έχουμε ζωή μόνο 19 μηνών και προλάβαμε και κάναμε όσα οι άλλοι δεν έχουν κάνει για δεκαετίες».

«Έχουμε πολλή δουλειά αυτό τον χειμώνα», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης και επισημαίνει ότι «στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των πολλών».


Έτοιμος να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ως βουλευτής στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης ο Στ. Θεοδωράκης

Έτοιμος να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του ως βουλευτής της Α΄ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης είναι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος σημειώνει πως νιώθει πολύ καλά στην πόλη και σε αυτό βοηθάει και η πολύ καλή σχέση του με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τους ανθρώπους και κυρίως τη νεολαία. 

Σήμερα επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά με την ιδιότητα του τοπικού βουλευτή, είχε συνάντηση με δημοσιογράφους σε κεντρικό καφέ της πόλης και μια χαλαρή συζήτηση μαζί τους.

Όπως είπε θα κάνει ερωτήσεις στη Βουλή για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, θα επισκέπτεται συχνά στην πόλη και θα στηρίζει πρωτοβουλίες του Γιάννη Μπουτάρη. Επισήμανε, πάντως, ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα επιλέξει άλλη εκλογική περιφέρεια εκτός της Θεσσαλονίκης για να θέσει υποψηφιότητα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την εκτίμηση ότι τουλάχιστον για έναν χρόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα ψηφίζουν χωρίς δεύτερη κουβέντα οποιοδήποτε νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή. Τόνισε πως η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν προσυμφωνημένη και αν δεν υπήρχαν οι ΑΝΕΛ θα συνεργάζονταν με τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε πως μια συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι θα ήταν πιο δύσκολη από τις δύο προηγούμενες, εξαιτίας των προϋποθέσεων που θέτει το Ποτάμι.

 

«Χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και ελπίζω να μην ήταν η τελευταία»

"Ωραία τα ταξίδια, αρκεί να τα προετοιμάζεις και να συμπεριφέρεσαι λίγο υπεύθυνα. Νομίζω ότι η κυβέρνηση, χαμένη στις επινίκιες αγκαλιές, δεν υπολόγισε σωστά πώς έπρεπε να αξιοποιήσει αυτό το ταξίδι. Χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και ελπίζω να μην ήταν η τελευταία" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, στο περιθώριο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης.  

Αναφερόμενος στην παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και το συνέδριο, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε: "Είναι η πρώτη μου εμφάνιση με την ιδιότητα του βουλευτή Θεσσαλονίκης και είναι ωραίο που θα συζητήσουμε με ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για θέματα ανάπτυξης. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ έχει καθαρές γραμμές για όλα αυτά. Δεν θα μπορέσει αυτή η χώρα να σηκωθεί, δεν θα μπορέσει να προσφέρει στους πολίτες, αν δεν δώσουμε ρόλο στις τοπικές κοινωνίες".

Σε ό,τι αφορά τον 1ο προσυνεδριακό διάλογο μεταξύ στελεχών και εθελοντών του Κινήματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ανέφερε: "Κάθε συνέδριο ξεκινάει από το μηδέν. Πρέπει να εκλέξει καινούργιο αρχηγό, καινούργια όργανα. Η θέση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είναι να τα αλλάξει όλα όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και μέσα στο ΠΟΤΑΜΙ. Όλοι είμαστε προσωρινοί σε μια μεγάλη ιδέα που είναι να καλυτερεύσουμε τη ζωή των πολιτών".  



(ΑΠΕ)