Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σταϊκούρας: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες κρίσεις για όσο χρειαστεί και το 2022

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε την ετοιμότητα αντιμετώπισης τρεχουσών κρίσεων για όσο χρειαστεί και το προσεχές έτος.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε την ετοιμότητα της πολιτείας να στηρίξει την κοινωνία και την οικονομία για όσο χρειαστεί απέναντι στις τρέχουσες κρίσεις. 

Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «Στηρίξαμε σημαντικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, επιδοτούμε τους αγρότες. Υπάρχουν οι δίδυμες κρίσεις η ενεργειακή και οι μεταλλάξεις της πανδημίας ενισχύσαμε τον προϋπολογισμό με νέα μέτρα, επιδοτούμε για το κόστος της ενέργειας, προσθέσαμε στο οπλοστάσιο μέτρα για τη διευκόλυνση της κοινωνίας για το επόμενο εξάμηνο μέτρα ύψους 700-800 εκ ευρώ».

Σε ερώτηση αναφορικά με την πιθανότητα αντιμετώπισης ενός ολικού lockdown τύπου Ολλανδίας εφόσον χρειαστεί, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες κρίσεις και θα το πράξουμε για όσο χρειαστεί και για όποιο λόγο χρειαστεί και το 2022».

Ο τζίρος των επιχειρήσεων είναι στο επίπεδο του ενιαμήνου του 2019 με εξαίρεση την ένδυση και την υπόδηση που είχε μια μικρή απόκλιση. Σημείωσε επίσης πως έχει συρρικνωθεί η ανεργία κατά 2,5%, οι καταθέσεις των πολιτών είναι αυξημένες κατά 30 δισ. ευρώ, ενώ έχει αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη.

Σχετικά με το χρέος της χώρας είπε πως «δεν αποτελεί στοιχείο ανησυχίας», αλλά στοιχείο που πρέπει να εντάσσεται στη δημοσιονομική πολιτική. Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε «Δεν με ανησυχεί η βιωσιμότητά του, γιατί παντού στην ΕΕ έχει αυξηθεί ενώ και η ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες για την καταβολή του είναι από τα χαμηλότερα ποσά από το 2012 οποιασδήποτε άλλης ευρωπαϊκής χώρας».

ΠΗΓΗ:NEWSBOMB.GR

 

 

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness