Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Οδοντιατρικής Πολιτικής ο Αριστομένης Συγγελάκης

Μία σημαντική ευρωπαϊκή  διάκριση απέσπασε πρόσφατα ο συνεργάτης της εφημερίδας μας, Πανεπιστημιακός,  Αριστομένης Συγγελάκης
Με την ιδιότητα του ανώτερου επαγγελματία  αξιωματούχου, Chief Dental Officer της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Δρ, Αριστομένης  Συγγελάκης εξελέγη ΟΜΟΦΩΝΑ μέλος του Executive Board του Council of European Chief Dental Officers (Συμβούλιο των Ευρωπαίων Επικεφαλής Λειτουργών της Οδοντιατρικής - CECDO).
To CECDO αποτελείται από τους ανώτερους αξιωματούχους και δημόσιους λειτουργούς της Οδοντιατρικής στις χώρες – μέλη της Περιφέρειας Ευρώπης του Π.Ο.Υ (WHO EUROregion).
Αποτελεί σύμβουλο των εθνικών κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διεθνών οργανισμών σε θέματα που σχετίζονται με την πολιτική για τη στοματική υγεία και την οδοντιατρική φροντίδα στην Ευρώπη.
Ο Δρ. Αριστομένης Συγγελάκης είναι απόφοιτος Οδοντιατρικής (ΕΚΠΑ) καθώς και Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΠΑ), κάτοχος Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης (MSc) στην Κοινωνική Οδοντιατρική (ΕΚΠΑ) και στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (ΕΑΠ) και Διδάκτωρ Κοινωνικής Οδοντιατρικής (ΕΚΠΑ).
Έχει διατελέσει Υποδιοικητής της 1 ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας. Είναι ο πρώτος Έλληνας που εκλέχθηκε στο Προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών Οδοντιατρικής(EDSA) στη θέση του Αντιπροέδρου (1995-1996), ενώ υπήρξε και Πρόεδρος του 2 ου  Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Φοιτητών Οδοντιατρικής (Αθήνα, 1996).
Ο Αριστομένης Συγγελάκης είναι σήμερα Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΜΠΣ Διοίκηση Μονάδων Υγείας).
Έχει πραγματοποιήσει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα και κεφάλαια σε αναγνωρισμένα ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Είναι μέλος σε επιστημονικές εταιρείες Οδοντιατρικής, Δημόσιας Υγείας, Ιστορίας της Υγείας, Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής.
Παράλληλα με τις σημαντικές επιστημονικές και επαγγελματικές του ενασχολήσεις ασχολείται ενεργά με την ιστορική μνήμη της περιόδου της Κατοχής και της ΕθνικήςΑντίστασης και τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα.
Ο  Αριστομένης .Συγγελάκης κατάγεται (απο την πλευρά της μητέρας του Κρυσταλλίας Σουφλερού) από την Μεσαία Κάψη.
Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

H  Διεύθυνση του “Λαμιακού Τύπου”

    

 

Απόψεις

Απορώ γιατί πολλοί εκπλήσσονται σήμερα με το άκουσμα της είδησης για την απαλλαγή όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens, λόγω καθυστέρησης...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness