Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Στο Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει ο Νότης Μηταράκης

Στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης.

Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται: η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης για την αναπτυξιακή ατζέντα της Ντόχα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (TTIP), η εμπορική πολιτική της ΕΕ και η αποτίμηση των αποτελεσμάτων από τις διμερείς εμπορικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Ιαπωνία και το Βιετνάμ.

Σήμερα το βράδυ, ο υφυπουργός, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, θα παρακαθίσει στο δείπνο εργασίας που παραθέτει η Πορτογαλική κυβέρνηση και στο οποίο θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ευρωπαϊκή πολιτική για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Την Παρασκευή, στο γεύμα εργασίας που θα συμμετάσχουν τα 28 μέλη του Συμβουλίου Υπουργών, έχει προσκληθεί και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου (ΙΝΤΑ) ευρωβουλευτής Μπέρντ Λάνζ με τον οποίο θα συζητηθούν οι προτεραιότητες της εμπορικής πολιτικής της ΕΕ.


(ΑΠΕ)


 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness