Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Υποκλοπές χωρίς απαντήσεις: Το απόρρητο επικαλέστηκαν Δημητριάδης - Κοντολέων

Ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ δεν απάντησαν για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με επιχείρημα το απόρρητο.

Το απόρρητο επικαλέστηκαν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠΠαναγιώτης Κοντολέων, προκειμένου να μην απαντήσουν για ποιο λόγο ήταν υπό παρακολούθηση ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Κοντολέων επικαλέστηκε επίσης το απόρρητο για να μην απαντήσει εάν ο φάκελος της ΕΥΠ για την υπόθεση παρακολούθησης του κ.Ανδρουλάκη έχει καταστραφεί ή όχι. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έχει ζητήσει να δοθεί άμεσα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το σχετικό υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ερώτηση αν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί ο κ. Δημητριάδης, επανέλαβε ότι δεσμεύεται από το απόρρητο. "Δεν λέω ούτε ναι ούτε όχι", φέρεται να είπε.

Ο κ.Κοντολέων δήλωσε επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ότι ποτέ δεν ενημερωνόταν ούτε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε κάποιος από το γραφείο του, για τις όποιες αποφάσεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.

Αντικρούμενες είναι οι πληροφορίες ως προς τα όσα είπε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Θοδωρής Δραβίλλας για την παρακολούθηση του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα και του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τσίπρα, Σπύρου Σαγιά. Κατά μία εκδοχή ο κ. Δραβίλλας επιβεβαίωσε ότι η παρακολούθηση Πιτσιόρλα ξεκίνησε επί των ημερών του δηλαδή επί κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου. Άλλες πηγές διαψεύδουν, αναφέροντας ότι ο κ.Δραβίλλας εξήγησε ότι κατά τη νόμμη επισύνδεση τηλεφώνου άλλου προσώπου η ΕΥΠ τον άκουσε να συνομιλεί με τον κ.Πιτσιόρλα.

Τη γραμμή “στρίβειν δια του απορρήτου” είχε υποδείξει πάντως νωρίτερα η κυβερνητική πλειοψηφία. Ειδικότερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης υποστήριξε ότι μπορεί κατά την ακρόαση να προβληθεί λόγος απορρήτου για να μη δοθούν απαντήσεις σε “ευαίσθητα” ερωτήματα.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα, κάνοντας λόγο για παράβαση του κανονισμού και πολιτική κοροϊδία.

Προηγουμένως ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, είχε αναγκάσει την κυβερνητική πλειοψηφία να “σπάσει” η ακρόαση των εννέα κληθέντων στην επιτροπή σε δύο ομάδες.

Πρώτα δηλαδή να εξετασθούν οι “πρώην”, δηλαδή ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο παραιτηθείς διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, οι πρώην διοικητές της υπηρεσίας επί Τσίπρα- Καμμένου και επί Σαμαρά- Βενιζέλου, Γιάννης Ρουμπάτης και Θόδωρος Δραβίλλας. Και μετά οι “νυν”, δηλαδή ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, οι εισαγγελείς εφετών, Βασιλική Βλάχου και Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Κύκλοι της ΝΔ ανέφεραν, ότι η απόφαση να υπάρξουν δυο χωριστές διαδικασίες για την ακρόαση των μαρτύρων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προήλθε μετά από εισήγηση της πλειοψηφίας.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...
randomness