Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η FIVB ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο ανδρών του 2022 δεν θα γίνει στην Ρωσία

Με σημερινή (01/03) της ανακοίνωση, η Διεθνής Ομοσπονδία βόλεϊ (FIVB) έκανε γνωστό, πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών του 2022 δεν θα γίνει στην Ρωσία, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Η FIVB βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση εναλλακτικής έδρας για το Παγκόσμιο. 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Μετά την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η FIVB εξακολουθεί να ανησυχεί σοβαρά για την κλιμακούμενη κατάσταση και για την ασφάλεια του λαού της Ουκρανίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της FIVB κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν αδύνατο να προετοιμαστεί και να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, αποφάσισε να αφαιρέσει από τη Ρωσία τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Ανδρών της FIVB που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022.
Η Ρωσική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και η Οργανωτική Επιτροπή Βόλεϊ 2022 έχουν ενημερωθεί σχετικά.
Η FIVB θα αναζητήσει μια εναλλακτική χώρα υποδοχής για να διασφαλίσει ότι η παγκόσμια Οικογένεια Βόλεϊ, συμπεριλαμβανομένων των Εθνικών Ομοσπονδιών, των αθλητών, των αξιωματούχων και των φιλάθλων αισθάνονται όλοι ασφαλείς και περήφανοι που συμμετέχουν σε ένα χαρούμενο και ειρηνικό φεστιβάλ αθλητισμού».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness