Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«La Tomatina»: Επέστρεψε το διάσημο φεστιβάλ – Δείτε video και φωτογραφίες από τον… «πόλεμο» της ντομάτας στην Ισπανία!

Χιλιάδες άνθρωποι από όλες τις γωνιές του κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Ισπανία για να… «πολεμήσουν» με ντομάτες! Πρόκειται για το διάσημο φεστιβάλ «La Tomatina», το οποίο επέστρεψε μετά από δύο χρόνια λόγω κορωνοϊού και διεξάγεται στην πόλη της Μπουνόλ, κοντά στη Βαλένθια, της Ισπανίας.

«La Tomatina», το διάσημο φεστιβάλ στην Ισπανία

Φορτηγά φορτωμένα με υπερώριμες ντομάτες κυκλοφορούσαν στους στενούς δρόμους της Μπουνόλ, καθώς οι ντόπιοι κάτοικοι που επέβαιναν σε αυτά τις εκσφενδόνιζαν στο πλήθος, αφήνοντας την περιοχή ποτισμένη με κόκκινο πολτό.

«La Tomatina», το διάσημο φεστιβάλ στην Ισπανία

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά έθιμα της Ισπανίας. Μέσα σε μία ημέρα, στην ισπανική πόλη συγκεντρώνονται χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι μαζί με τους κατοίκους επιδίδονται σε έναν ανελέητο τοματοπόλεμο μέχρις εσχάτων.

«La Tomatina», το διάσημο φεστιβάλ στην Ισπανία

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ορισμένοι συμμετέχοντες φόρεσαν γυαλιά για να προστατεύσουν τα μάτια τους, ενώ τα ρούχα τους ήταν ποτισμένα με χυμό και κόκκινη γλίτσα. Άλλοι απλώς έκαναν μπάνιο στον πολτό.

«La Tomatina», το διάσημο φεστιβάλ στην Ισπανία

Το φεστιβάλ - που παραδοσιακά πραγματοποιείται την τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου - εμπνεύστηκε από έναν αγώνα φαγητού που υποκινήθηκε από παιδιά της περιοχής το 1945, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Έχει εμπνεύσει παρόμοιους εορτασμούς σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων, σε πόλεις του Κολοράντο και της Νεβάδα.

«La Tomatina», το διάσημο φεστιβάλ στην Ισπανία

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1945 έως το 2012 η συμμετοχή ήταν ελεύθερη. Όμως από το 2013 ο δήμαρχος της πόλης καθιέρωσε ένα εισιτήριο της τάξης των 12 ευρώ, για να αντέξει το κόστος της ντομάτας και της αστυνόμευσης, αλλά και να κρατήσει τα πλήθη σε λογικά νούμερα.

 

Πηγή: skai.gr

 

    

 

Ελλάδα

randomness