Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αργεντινή: Τέταρτος ύποπτος συνελήφθη για την απόπειρα δολοφονίας της αντιπροέδρου Κίρσνερ

Ένας τέταρτος ύποπτος, ένας νεαρός άνδρας, συνελήφθη χθες Τετάρτη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση εναντίον της αντιπροέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ, σύμφωνα με δικαστικές πηγές τις οποίες επικαλέστηκαν πολλά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το επίσημο πρακτορείο Telam.

Ο ύποπτος, ο Νικολάς Γκαμπριέλ Καρίσο, είναι στενή γνωριμία της Μπρέντα Ουλιάρτε, της συντρόφου του δράστη της επίθεσης. Η Ουλιάρτε συνελήφθη τρεις ημέρες μετά την επίθεση, αφού η ανάλυση των τηλεφωνικών της επικοινωνιών κατέδειξε ότι είχε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό της επίθεσης.

Ο τέταρτος ύποπτος ανήκει σε μια ομάδα της οποίας ο Τύπος έχει ονομάσει «η συμμορία του μαλλιού της γριάς», επειδή πουλούσαν αυτό το γλύκισμα στον δρόμο. Πολίτες είχαν δει το καρότσι τους έξω από το σπίτι της Κίρσνερ τις ημέρες πριν την επίθεση εναντίον της.

Ο 35χρονος δράστης της επίθεσης εναντίον της αντιπροέδρου της Αργεντινής, ο Φερνάντο Αντρέ Σαμπάγ Μοντιέλ, και η Ουλιάρτε, 23 ετών, κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας «με προμελέτη και για συνωμοσία».

Μία φίλη της Ουλιάρτε, η 21χρονη Αγκουστίνα Ντίας, συνελήφθη την Τρίτη αφού εξετάστηκαν τα τηλεφωνικά της αρχεία. Οι δύο γυναίκες είχαν ανταλλάξει επανειλημμένα μηνύματα για την επίθεση εναντίον της Κίρσνερ, τις ημέρες που προηγήθηκαν και που ακολούθησαν το συμβάν.

«Έστειλα κάποιον να σκοτώσει την Κριστίνα. Δεν πήγε καλά», είχε γράψει η Ουλιάρτε στην Ντίας, σύμφωνα με πολλά μέσα τα οποία επικαλέστηκαν δικαστικές πηγές. Το μήνυμα εστάλη στις 27 Αυγούστου, τέσσερις ημέρες πριν την απόπειρα δολοφονίας, με τους ερευνητές να εκτιμούν ότι τότε έγινε μια πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια.

Ο Σαμπάγ Μοντιέλ συνελήφθη την 1η Σεπτεμβρίου, μερικά δευτερόλεπτα αφού έστρεψε ένα πιστόλι στο κεφάλι της Κίρσνερ από απόσταση περίπου ενός μέτρου. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το όπλο, ένα ημιαυτόματο Bersa, κόλλησε.

Η Ουλιάρτε συνελήφθη τρεις ημέρες αργότερα. Εικόνες από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης την έδειξαν μαζί τον φίλο της στο σημείο όπου έγινε η επίθεση το ίδιο βράδυ, ενώ στα κινητά τους τηλέφωνα είχαν φωτογραφίες στις οποίες είχαν ποζάρει μαζί με το πιστόλι.

Προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί πολιτικό κίνητρο για την επίθεση.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness