Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φούντωσαν ξανά οι φήμες για την υγεία του Πούτιν μετά την παρέλαση – Τα σημάδια που σχολιάστηκαν

Οι φήμες για την κακή κατάσταση της υγείας του Βλαντιμίρ Πούτιν «ξαναφούντωσαν» σήμερα, αφού ο Ρώσος ηγέτης εθεάθη να κουτσαίνει, παρευρισκόμενος στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την παρέλαση της 9ης Μαΐου.

Εκτός του ότι έδειχνε να περπατά με δυσκολία, ο Πούτιν χρησιμοποίησε μια κουβέρτα για να καλύψει τα πόδια του, όσο καθόταν στο πλευρό των βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μόνο ένας από τους βετεράνους έκανε το ίδιο πράγμα.

Καθώς άφηνε το βήμα, από το οποίο μίλησε για περίπου 10 λεπτά στον ρωσικό λαό, ο 69χρονος Πούτιν εθεάθη να «σέρνει» τα βήματά του για να φτάσει στο μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσε στεφάνι.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, το καθένα από τα δύο περιστατικά – το «βαρύ» βήμα του Πούτιν και η κουβέρτα – δεν συνιστά από μόνο του θέμα, αλλά τα δύο σε συνδυασμό αναζωπυρώνουν τη φημολογία για ένα πιθανό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Ρώσος πρόεδρος.

Ιερός πόλεμος για την Ουκρανία

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι «ψίθυροι» για τα προβλήματα υγείας του Πούτιν είχαν ξεκινήσει πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν ακούστηκε, μεταξύ άλλων, ότι είχε εγχειρισθεί για καρκίνο.

Λίγο αργότερα, ο Βαλερί Σολοβέι, πολιτικός αναλυτής και μέγας πολέμιος του Πούτιν, είχε διαδώσει ότι ο πρόεδρος έπασχε από Πάρκινσον, με το Κρεμλίνο να διαψεύδει ότι ο Πούτιν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα: «Ο πρόεδρος χαίρει άκρας υγείας», είχε δηλώσει τότε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

 

randomness