Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιέλεν: Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν μπορούν να επιτρέψουν στην Κίνα να κυριαρχήσει στις τεχνολογίες και στις πρώτες ύλες

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν, θα ζητήσει την Τρίτη βαθύτερους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ των συμμάχων για να ενισχύσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους, να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό και να αποτρέψουν «τις άδικες εμπορικές πρακτικές» και τις προσπάθειες της Κίνας να κυριαρχήσει στις βασικές αγορές πρώτων υλών και τεχνολογιών.

Η Γιέλεν θα προχωρήσει στις δηλώσεις της σε μια ομιλία πολιτικής στη Σεούλ μετά την περιοδεία της στις εγκαταστάσεις της LG στο πρώτο σκέλος της 11ημερης επίσκεψής της στην περιοχή Ινδίας-Ειρηνικού.

Αντιθέτως, οι ΗΠΑ και σύμμαχοι χώρες όπως η Νότια Κορέα, θα πρέπει να εστιάσουν στην υποστήριξη φίλων ή στη διαφοροποίηση των εφοδιαστικών αλυσίδων για να βασίζονται περισσότερο σε αξιόπιστους εμπορικούς εταίρους, ενισχύοντας την οικονομική ανθεκτικότητα και μειώνοντας τους κινδύνους, θα αναφέρει στην ομιλία της η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ.

Οι δυτικές δυνάμεις έχουν καταβάλει προσπάθειες για να τερματίσουν την εξάρτησή τους από την Κίνα ως βασικός προμηθευτής από την αρχή της πανδημίας, η οποία εξέθεσε την ευάλωτη κατάσταση των αλυσίδων εφοδιασμού και εμφάνισε τα κενά στις εγχώριες ικανότητες σε βασικούς τομείς.

Η Γιέλεν θα δηλώσει ότι η πανδημία και ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία κατέστησαν σαφή την ανάγκη αντιμετώπισης των τρωτών σημείων της εφοδιαστικής αλυσίδας για την μείωση των ελλείψεων που έχουν οδηγήσει τις τιμές υψηλότερα ανά τον κόσμο.

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

randomness