Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 3 νεκροί από πλημμύρες στο Κεντάκι - Φόβοι για διψήφιο αριθμό θυμάτων

Οι πλημμύρες στο ανατολικό Κεντάκι έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας Άντι Μπεσίαρ, εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να ανέλθει σε διψήφιο αριθμό.

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν το ανατολικό τμήμα της αμερικανικής πολιτείας, προκαλώντας καταστροφές που θα χρειαστούν χρόνια ολόκληρα για να αποκατασταθούν, δήλωσε ο Μπεσίαρ, ο οποίος κήρυξε το πρωί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε έξι κομητείες.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις πιο καταστροφικές πλημμύρες στην ιστορία του Κεντάκι», δήλωσε και υπογράμμισε ότι «εκατοντάδες κάτοικοι θα χάσουν τα σπίτια τους».

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι διευκρίνισε ότι ένας άνθρωπος βρήκε τον θάνατο στην κομητεία Νοτ, ενώ στην κομητεία Πέρι έχασαν τη ζωή τους δύο κάτοικοι - μεταξύ των οποίων μια 81χρονη γυναίκα.

Εξαιτίας των πλημμυρών 23.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ αγνοείται η τύχη ορισμένων κατοίκων, σύμφωνα με τον Μπεσίαρ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί το επόμενο 24ωρο.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...
randomness