Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Ισπανία: Ο προστατευτισμός είναι ένα "ιστορικό λάθος", δηλώνει ο νέος ισπανός ΥΠΟΙΚ

Την αντίθεσή της στην αύξηση των εμπορικών δασμών και άλλων πρακτικών προστατευτισμού εξέφρασε η Ισπανία. Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο Ρομάν Εσκολάνο, που προσφάτως ανέλαβε χρέη υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας, δήλωσε ότι η χώρα του δεν είναι ευχαριστημένη με κάποιες αποφάσεις που αποσταθεροποιούν τον παγκόσμιο ελεύθερο εμπόριο. «Ο προστατευτισμός είναι ένα ιστορικό λάθος», δήλωσε ο Εσκολάνο στο περιθώριο των εαρινών συναντήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Ο Εσκολάνο δήλωσε επίσης ότι η ισπανική οικονομία αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό περίπου 3% τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελείωσαν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την κρίση χρέους της ευρωζώνης. «Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα διατηρηθεί αυτή η δυναμική … Έχουμε δει μια διαφορετική πορεία ανάπτυξης … Αυτή τη φορά η ανάπτυξη βασίζεται σε εξαγωγές και σε ιδιωτικές επενδύσεις», δήλωσε ο υπουργός. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «η δουλειά δεν έχει τελειώσει».

Σημείωσε ότι η Ισπανία συνεχίζει να έχει πολύ υψηλό επίπεδο χρέους, δημόσιο και ιδιωτικό, και ότι η ανεργία αποτελεί ακόμα βαρίδι. 

 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness