Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για βασίλισσα Ελισάβετ: «Υπηρέτησε την πατρίδα της με υποδειγματική αφοσίωση»

Στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μεταξύ πολλών άλλων ηγετών από τα κράτη του κόσμου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Εκπροσωπώντας τη χώρα μας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Λονδίνο, παρακολουθώντας από κοντά την κηδεία της ενώ μετά παρευρέθη στη στη δεξίωση του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι, αμέσως μετά την τελετή.

«Η Βασίλισσα Ελισάβετ, κατά τη διάρκεια της μακράς της θητείας, υπηρέτησε την πατρίδα της με υποδειγματική αφοσίωση», αναφέρει στη δήλωσή της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Εξασφάλισε τη σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και εδραίωσε τις σχέσεις του με την Κοινοπολιτεία και τον υπόλοιπο κόσμο, αποτελώντας το σημείο αναφοράς στην πορεία της χώρας της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα.

Τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού, που βλέπουμε έκδηλα από τον βρετανικό λαό στους δρόμους του Λονδίνου, θα την συνοδεύουν για πάντα», προσθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Χθες, η κ. Σακελλαροπούλου παρευρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών και άλλων επίσημων προσκεκλημένων. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα Βασίλισσα Ελισάβετ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

    

 

randomness